10 alimente care te protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete

Natura este cea care are cea mai mare grija de noi. Ea ne ofera exact ce avem nevoie la momentul oportun. Vara soarele este rege, asa ca trebuie sa ne bucuram dar si sa ne protejam de efectele razelor lui. In afara celebrei creme cu factor SPF este important sa ne hranim adecvat, pentru a-i da o mana de ajutor pielii noastre. O alimentatie adecvata, bogata in antioxidanti, va face pielea mai puternica in fata razelor ultraviolete. Iata ce trebuie sa mananci conform drfranklipman.com

.

Cacao (ciocolata neagra) contine de 4 ori mai multi fenoli si catechine decat ceaiul. Acesti antioxidanti ne protejeaza pielea de arsuri si cancer. Trebuie evitata ciocolata cu lapte deoarece, acesta din urma interfereaza cu absorbtia antioxidantilor.

Ceai verde/negru bogat in polifenoli. Acestia sunt unii dintre cei mai puternici antioxidanti vegetali cunoscuti pana in prezent. Actioneaza impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea pielii.

Alge precum chlorella si spirulina, contin un caretoniod, astaxanthin, de 550 de ori mai puternic decat vitamina E. Studiile au demonstrat ca acesta protejeaza impotriva razelor ultraviolete.

Carotenoizii sunt antioxidanti care scad efectele negative ale razelor ultraviolete. Carotenul este un compus care pigmenteaza fructele si legumele. Acest pigment este utilizat de plante ca protector impotriva radiatiilor solare si poate activa melanina. Alimentele cu un continut bogat de caroten sunt caisele, papaya, mango, morcovii, cartofii dulci si sfecla rosie.

Licopenul protejeaza impotriva arsurilor solare si a cancerului de piele. Pentru a beneficia de efectele sale consuma pepene rosu, rosii, ardei grasi rosii dar si grapefruit. Trebuie sa stii ca pepenele rosu contine cu 40% mai mult licopen decat rosiile.

Rodiile datorita polifenolilor din compozitie cresc rezistenta straturilor superioare ale pielii impotriva razelor UV.

Orzul, secara si ovazul contin un compus din familia vitaminei E care neutralizeaza activitatea radicalilor liberi intr-un ritm accelerat si este capabil sa reduca absorbtia de radiatii ultraviolete.

Vitamina C lupta impotriva radicalilor liberi. Se gaseste in fructe de padure, citirice, hibiscus dar si in legume, cum este ardeiul gras sau broccoli.

Somonul, sardinele, heringul, macroul, canepa, semintele de chia sunt bogate in acizi grasi omega 3 care protejeaza impotriva arsurilor si a melanomului.

APA. Pastrarea unei hidratari optime a pielii ajuta la protectia impotriva factorilor de mediu. Este important ca dupa expunerea la soare sa bem multe lichide.

My title page contents