Au trecut 10 de ani de cand Pampers® si UNICEF au incheiat parteneriatul avand ca scop eliminarea tetanosului matern si neonatal. Dupa un deceniu de la inceputul campaniei Pampers-UNICEF „1 pachet=1 vaccin”, au fost salvati 500.000 de nou-nascuti, iar in fiecare secunda un vaccin a ajuns la o mama si la copilul ei.

Tetanosul matern si neonatal (TMN) afecteaza familiile din unele dintre cele mai sarace zone din lume si apare atunci cand nou-nascutii sunt infectati ca rezultat direct al practicilor neigienice la nastere, precum taierea cordonului ombilical cu instrumente nesterilizate. Odata ce tetanosul neonatal a fost contactat nu exista niciun tratament, astfel ca TMN inca revendica vietile a 49.000 de nou-nascuti in fiecare an. Cu alte cuvinte, la fiecare 11 minute, un bebelus isi pierde viata.

La fiecare 11 minute, un bebelus isi pierde viata din cauza tetanosului neonatal, boala care ar putea fi prevenita cu un simplu vaccin.

Pampers® si UNICEF au marcat a zecea aniversare a parteneriatului lor prin anuntarea eliminarii tetanosului matern si neonatal in 17 tari¹. Cei doi parteneri au invitat parinti si copii sa sarbatoreasca si sa-si puna impreuna aceeasi dorinta speciala: sa sprijine eliminarea tetanosului matern si neonatal din toate zonele in care acesta reprezinta inca o amenintare.

Inca mai sunt 21 de tari in care boala ramane o amenintare, iar 71 de milioane de femei si bebelusi in unele dintre cele mai inaccesibile zone din tarile sarace care sunt inca in situatii de risc.


Cum putem ajuta?

Pentru fiecare pachet de Pampers® New Baby-Dry si Pampers® Active Baby-Dry achizitionat in perioada 1 Octombrie- 31 Decembrie 2015, Procter & Gamble sustine UNICEF in lupta impotriva tetanosului neonatal cu 0.07 dolari/ 0.056 euro. Aceasta suma acopera costul unui vaccin antitetanos sau costul livrarii lui. UNICEF nu endorseaza niciun brand sau produs.

 

My title page contents