10 pasi pentru ca al tau copil sa doarma singur

10 pasi pentru ca al tau copil sa doarma singur

Un somn bun este obligatoriu atat pentru copil, cat si pentru parinte. Dar ce te faci daca ai parte noapte de noapte de vizite in dormitorul tau? Patul parintilor este o destinatie tentanta pentru multi copii, insa pentru odihna de calitate si obiceiuri sanatoase, orice copil trebuie sa doarma in camera lui. Iata 10 pasi pentru ca al tau copil sa doarma singur.

 

Daca si tu ai un copil caruia ii plac excursiile nocturne, pune in aplicare cateva trucuri pentru a-l determina sa stea in camera lui.

Trucuri de pus in practica

  1. Creeaza si respecta o rutina inainte de somn. Aveti un ritual de linistire? Il respectati seara de seara? Asigura-te ca cel mic merge la culcare la aceeasi ora, si ca parcurge aceiasi pasi inainte de somn.
  2. Identifica o urma de lumina mai subtila care sa ramana activa in camera. Multi copii de tem de intuneric, asa ca e important sa lasi un mic fascicul de lumina in incapere. Stelutele fosforescente pe tavan pot fi o cale. De asemenea, poti lasa lumina aprinsa pe hol si usa intredeschisa.
  3.  Fa un tabel al recompensei si pune cate o steluta de fiecare data cand doarme in camera lui. Poti transforma aceste stelute in mici cadouri.
  4. Daca este mai mare, fa-l sa inteleaga consecintele lipsei de somn. Foloseste-te de exemple.
  5. Jucariile sunt de mare ajutor. Da-i jucaria preferata sau dedicati o jucarie special pentru somn. Construiti o poveste in jurul ei.
  6. Treceti in revista ziua si spune-i ora la care o sa-l trezesti in ziua urmatoare, pentru a nu fi luat prin surprindere.
  7. Asigura-l ca dormitorul lui e un spatiu sigur.
  8. Foloseste un limbaj pozitiv. Da-i de inteles ca a crescut si e un privilegiu sa doarma de unul singur in camera.
  9. Fa trecerea din patul tau in patul lui cu pasi mici. Il poti lasa sa stea la tine in pat pentru 15 minute, iar apoi condu-l la el in camera.
  10. Fii constanta. Chiar daca iti este greu sa-l trimiti la el in camera la 2 dimineata, este important sa faci asta. Nu ceda nici in situatii speciale, cum sunt bolile sau temerile asociate unor evenimente punctuale.

 

 

Articol inspirat de kidsactivitiesblog.com si webmd.com.

 

My title page contents