10 superputeri ale unui copil determinat

superputeri

Testarea rabdarii parintilor pare sa fie abilitatea innascuta a tuturor copiilor. Insa unii sunt mai determinati decat altii. Este un lucru rau? Nu. Epuizant? Cu siguranta. Si totusi, un copil determinat e un copil ambitios, un copil puternic. Iata doar 10 superputeri ale unui copil determinat.

 

 

Este adevarat ca un copil cu o vointa puternica testeaza rabdarea celor din jur, insa acesta ascunde un potential imens. De obicei este independent si vrea sa faca lucrurile de unul singur, in loc sa fie ghidat de adulti. In aceasta incercare de a se impune poate insa rani fara voie. Un astfel de copil este provocator, dar are un intreg arsenal de superputeri.

1. Are un mental puternic

Nu renunta cu usurinta. Atunci cand restul se dau batuti, el reuseste sa ramana concentrat si setat pe obiectiv.

2. Nu se lasa prada presiunii grupului

Majoritatea copiilor cedeaza cand ii vad pe cei din jurul lor facand acest lucru, deoarece nu stiu cu adevarat ce isi doresc. Un copil determinat stie ce vrea si lupta pentru acest scop.

3. Are abilitatile unui posibil antreprenor

Copiii care provoaca autoritatea sunt avantajati in antreprenoriat, deoarece acest domeniu inseamna testarea limitelor si depasirea granitelor pentru a gasi solutii creative.

4. Invata din experienta

Acesti copii nu se opresc din a face un lucru in ciuda avertismentelor celor din jur. Aleg sa-si traga propriile concluzii. De exemplu, atunci cand se invart in cerc nu se vor opri doar pentru ca sunt avertizati ca vor amenti. Vor continua sa se roteasca pana se vor convinge singuri ca totul se invarte cu ei. La maturitate, aceasta curiozitate de a afla cum si de ce se va transforma in asumarea de riscuri calculate.

5. Se ridica dupa ce cade

Nimic nu il tine in loc, nici macar esecul.  Acesti copii persista, incearca o multime de solutii si lasa imposibilul drept ultima optiune.

6. Ia decizii foarte usor

Un astfel de copil stie exact cu ce jucarie vrea sa se joace si isi alege perfect momentul. Pe masura ce acumuleaza experiente, deciziile sunt tot mai rapide si mai precise.

7. Se mobilizeaza de unul singur

De obicei, un copil determinat nu are nevoie sa fie impins de la spate ca sa faca un anumit lucru daca este interesat de aceasta. Daca este pasionat de matematica isi va face tema fara sa fie nevoie de interventia parintelui sau a profesorului.

8. Este integru

Spune adevarul si isi creeaza reputatia unui copil de cuvant.

9. Ii provoaca pe cei din jur

Are tendinta sa puna sub semnul intrebarii regulile. Acest lucru devine stresant pentru adulti, care trebuie sa manifeste rabdare si empatie.

10. Se bucura de viata

Este curajos si energic. Pare ca de pe dinafara. Toata aceasta energie trebuie canalizata spre activitati educative si constructive.

My title page contents