11 SFATURI PENTRU A CRESTE O RELATIE MAI PUTERNICA INTRE FRATI

11 sfaturi – Relatiile intre frati genereaza multe conflicte, dar si multe momente frumoase. Ca relatia sa fie una frumoasa pe tot parcursul vietii, balanta trebuie inclinata bineinteles in favoarea situatiilor pozitive.

 

Cand fratii se impaca mai greu, lucrurile nu trebuie lasate asa, ci este nevoie de cultivarea pozitivismului in relatie si asta se construieste petrecand momente placute impreuna.

Studiile arata ca in cazul cuplurilor, este nevoie de 5 pana la 7 interactiuni pozitive, pentru a contracara o interactiune negativa. Facand o paralela in cazul fratilor, gandes-te cat este de munca pentru a repara un rau.

Sustine-ti copiii pentru a creste frumos impreuna si a mentine o relatie armonioasa pe tot parcursul vietii.

Iată 11 sfaturi pentru o legătură puternică între frați:

1. Observa si sustine activitatile care ii fac pe copii sa se joace impreuna.

Studiile arata ca fratii dezvolta relatii mai bune, cand fac impreuna activitati care ii bucura. Identifica interesele fiecarui copil in parte si gaseste modalitati creative de a ii aduce impreuna in baza acestora.

2. Nu intrerupe momentele frumoase de joaca.

Cand copiii se joaca frumos impreuna, nu strica acest moment. Din contra, sustine-i in joaca lor si nu ii intrerupe decat daca este inevitabil.

3. Foloseste-te de oxitocina ca sa ii ajuti sa se apropie.

Nu vorbim de cea din suplimente si de cea care se secreta in momentele de bucurie – rasul, timpul petrecut in natura, dansul, cantatul, tot ce presupune miscare si bucurie este util in acest sens.

4. Instaleaza rutina Timpului Special.

Stabileste 10 minute pe zi, pe care fratii sa le petreaca impreuna. Instaurarea acestei rutine va creste conectarea intre ei.

5. Cand au o zi proasta, implica-i intr-o activitate care le face placere.

6. Include in rutina de dinainte de culcare, o oportunitate sa isi spuna „noapte buna” si „te iubesc!”.

7. Invata-i sa aiba grija unul de celalalt.

Daca unul dintre frati pateste ceva, se accidenteaza, implica-l pe celalalt in ingrijire punandu-l sa faca diverse lucruri, chiar daca sunt marunte.

8. Gaseste cai prin care sa ii aduci impreuna in acelasi scop.

In momentele cand sunteti sub presiune, trebuie sa iesiti din casa rapid, in loc sa creezi oportunitati de cearta, mai degraba motiveaza-i sa se ajute reciproc pentru a reusi sa fie gata la timp.

9. Promoveaza ideea de echipa intre frati.

 Prin intermediul activitatilor de familie, care le dau oportunitatea sa colaboreze. De exemplu, da-le o plansa mare de hartie pe care sa deseneze impreuna.

10. Fa-i responsabili de un proiect comun.

De exemplu, sa castige bani spalandu-ti masina sau sa organizeze o surpriza cu ocazia zilei unui parinte.

11. Ajuta-i sa-si rezolve problemele fara sa invinuiesti pe unul dintre ei.

Copiii vor intra inevitabil si in conflicte. In aceste momente, este recomandat ca parintele sa nu ia partea nimanui. Invata-i sa rezolve conflictele apeland la ascultare, comunicarea propriilor nevoi fara sa il atace pe celalalt, si cauta solutii ca ambii sa iasa in castig.

Succes!

My title page contents