5 moduri in care ii poti determina pe cei din familie sa fie mai generosi

5 moduri

Despre ce este Craciunul de fapt? Despre cadouri, surprize, intalnirea cu cei dragi, traditii si bucurie? In esenta aceasta sarbatoare este despre generozitate. Uite 5 moduri in care ii poti determina pe cei din familie sa fie mai generosi.

 

De Craciun, daruim celorlalti din ceea ce avem. Energie, iubire, lucruri fac parte din oferta de sarbatori. Ajuta-ti copilul sa inteleaga adevarul spirit al sarbatorilor, reducand excesul si integrand generozitatea in ritualul Craciunului.

Planuieste o zi de voluntariat in familie

Sunt multi cei care au nevoie de ajutor si de spijin. Planifica o zi pe care sa o petreceti in familie la un centru de copii sau de batrani. Sau pur si simplu mergeti la o familie nevoiasa din vecinatate si oferiti-le ajutor, contribuind la treburile casei, jucati-va cu cei mici sau oferiti-le un moment de bucurie pe care ei nu si-l permit, cum ar fi o iesire la film pentru toti ai casei. Va fi o lectie foarte valoroasa pentru copilul tau, dar si o experienta care te va incarca sufleteste.

Conectati-va cu vecinatatea

Desi avem vecini, pe cati dintre ei ii cunoastem? Sarbatorile pot fi o ocazie minunata de a stabili o legatura cu acestia. Pregateste ceva dulce impreuna cu cel mic si incurajeaza-l sa mearga sa le ofere vecinilor. O alta idee ar fi sa iti inviti vecinii in vizita, la o cafea.

Fa curatenie in dulapuri

Incurajeaza-ti copilul sa isi faca ordine intre lucruri si sa arunce jucariile, care nu ii mai sunt de folos sau cele stricate. Impreuna, impartiti-le in trei categorii: cele care raman, cele care se arunca si cele care se doneaza. Daca intampini proteste, fii calma, dar ferma si explica-i de ce este important sa ii ajutam pe cei care au mai putin.

Limiteaza bugetul dedicat cadourilor

Cateodata ceea ce nu facem conteaza mai mult decat ceea ce facem. Vorbele si faptele noastre trebuie sa se alinieze. Nu poti sa-ti inveti copilul sa fie generos, iar de Craciun sa il sufoci cu o multime de cadouri costisitoare. Seteaza asteptari clare si ajuta-l sa-si intocmeasca o lista realista cu ceea ce isi doreste.

Spune-i povesti inspirationale.

Puterea exemplului il va ajuta sa procedeze similar. In plus, este si distractiv. Apeleaza la povesti si la filme.

 

 

Articol inspirat de creativechild.com

My title page contents