5 motive pentru care sa folosesti uleiul pentru par

Tu esti fana uleiului de par? Face parte din ritualul tau de frumusete? Daca nu, atunci ai face bine sa iti schimbi preferintele.

 

Arabella Zadic, Ambasssador Sebastian Professional, ne spune care sunt motivele pentru care uleiul de par a devenit din ce in ce mai popular in ultima vreme.

  • In primul rand, aplicat pe parul zvantat in proportie de 50%, uleiul de par netezeste suprafata firului de par, facand-ul mai usor de aranjat
  • Datorita protectiei termice, uleiul de par te ajuta sa preintampini o eventuala degradare mecanica si termice a firului de par, in timpul uscarii sale ( termice din cauza caldurii emanate de foen si mecanice din cauza periilor)

Ajuta culoarea

  • Culoarea parului devine mai durabila si mai stralucitoare, datorita netezirii suprafetei firului de par, si astfel se mentine mai mult timp prospetimea ei si datorita protectiei impotriva razelor UV ce pot afecta pigmentii
  • Aplicat atat pe parul zvantat cat si pe parul uscat, uleiul de par poate domoli un par rebel, aspru, ondulat, definind buclele

Finiseaza si defineste

  • Uleiul de par are in acelasi timp si calitatea unui produs de finisare: defineste forma finala, pe parul uscat, ofera luciu, mai ales la varfuri unde parul este mai uscat si mai fragil

Cu alte cuvinte, uleiul de par este un produs extrem de versatil si de util.

Specialista Sebastian Professional ne atentioneaza insa asupra a doua lucruri pe care sa le avem in vedere atunci cand utilizam uleiul de par.

“ Cu cat il aplicam pe un par mai ud, cu atat se dilueaza efectul si substantele benefice din ulei, pe cand, atunci cand il utilizezi pe un par mai uscat, cu atat mai puternic este efectul si concentratia sa”, puncteaza Arabella.

“Totodata, ai grija sa aplici uleiul NUMAI pe varfuri, eventual usor pe lungimile mai uscate. Incepi intotdeauna doar cu o picatura, maxim doua. Daca parul absoarbe suficient si mai simti nevoia de un plus de hranire, atunci mai  poti adauga.”, spune stilistul Sebastian Professional.

My title page contents