6 motive pentru care sa cumperi alimente locale

6 motive

Unul dintre cele mai importante trenduri ale momentului este intoarcerea la tot ce inseamna local. In era globalizarii cautam tot mai intens ceea ce este „al nostru”. Astfel se reafirma traditii, obiceiuri, mestesuguri. Uite 6 motive pentru care sa cumperi alimente locale.

 

Produsele locale incep sa fie din ce in ce mai pretuite. Ele nu doar ca sunt parte a culturii fiecarui popor in parte, dar in aceea ce priveste alimentele provenite din surse locale, beneficiile sunt multe atat pentru consumator, cat si pentru producator si comunitate.

Produsele locale sunt mai proaspete

Au un gust mai bun

Ajung in piata sau pe rafturi intr-un timp mai scurt de la recoltare. Produsele care se gasesc in hipermaketuri, sunt depozitate perioade mai lungi de timp.

Fructele si legumele locale sunt mai coapte

Acestea nu trebuie transportate pe distante mari cum sunt cele de import, asa ca sunt culese coapte nu verzi. Este si unul dintre motivele pentru care sunt si mai gustoase.

Produsele locale sunt sezoniere

In mod real nu avem cum sa mancam rosii proaspete, struguri sau pepeni pe tot parcursul anului. Fiecare aliment trebuie consumat la timpului lui deoarece atunci este cel mai bogat in nutrienti si este cel mai sanatos pentru organism. In plus, natura ni le ofera pe toate la momentul oportun. De exemplu, vara avem o abundenta de fructe si legume, bogate in apa, menite sa se digere usor, in timp ce specificul iernii il reprezinta alimentele mai satioase care ne ajuta sa luptam cu frigul.

Mancarea locala este mai pura

Deoarece alimentele nu trebuie sa calatoreasca atat de mult, este mai putin probabil sa fie contaminate.

Produsele locale sunt bune pentru mediu

Producerea acestora inseamna emisii de carbon mai reduse. Atunci cand optezi pentru produse locale faci un bine si mediului inconjurator.

Banii raman in interiorul comunitatii

Atunci cand alegi produsele locale contribui la sustinerea comunitatii. In plus, acest fapt vine si cu o satifactie personala, mai ales atunci cand cunosti producatorul sau povestea alimentelor pe care le consumi.

A cumpara produse locale nu este chiar un lucru usor in Romania, insa Internetul ne vine in ajutor. Online gasesti o multime de producatori care sunt dispusi sa iti aduca marfa lor pana la usa. De asemenea, targurile taranesti sunt si ele o modalitate de a avea acces la alimente locale. Targul Taranului din Bucuresti este un astfel de exemplu.

My title page contents