6 pasi pentru a fi un parinte pasnic

parinte pasnic

Trebuie sa recunoastem, stresul si emotiile necontrolate pe care noi le traim ne afecteaza din ce in ce mai mult copilul. Te rugam: nu lasa problemele de la serviciu si stresul din timpul zilei sa-si gaseasca alinarea acasa. Nu le aduce in observatiile fata de copilul nostru. Indiferent de cat de obosit esti, cauta pacea. Uite 6 pasi pentru a fi un parinte pasnic.

 

Parintele atent

Cel mai probabil, cel mic se va purta exact ca un copil. Asta inseamna ca, o persoana care inca invata va avea diferite prioritati in comparatie cu tine. Ca nu va putea sa-si controleze intotdeauna sentimentele asa cum te-ai astepta tu, un adult, sa o faca. Cu siguranta comportamentul lui copilaresc te va calca de cateva ori pe nervi, problema insa va aparea atunci cand si noi ne comportam ca niste copii. E important sa alegi: cineva trebuie sa se comporte ca un adult in cazul in care vrei ca al tau copil sa invete ceva din asta. Asa ca, in loc sa te comporti asemeni lui, cel mai bine este sa actionezi atent si cu calm, oferindu-i micutului un model pe care sa-l urmeze.

Ce inseamna sa fii un parinte pasnic si atent? Uite 6 pasi care te vor ajuta cu siguranta!

  1. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru emotiile tale. In preajma copiiilor, este indicat sa fii pe cat se poate de calm!

  2. Seteaza limite ale empatiei.

  3. Gandeste inainte de a reactiona. Cauta motivul comportamentului copilului nostru.

  4. Creeaza o legatura inainte de a corecta. Este important sa te conectezi cu problemele copilului nostru inainte de a reactiona si de a-l corecta.

  5. Incearca sa intelegi marile emotii ale copilului si sa le accepti cu compasiune. Astfel il vei ajuta sa mearga mai departe.

  6. Iti asumi responsabilitatea si iti pastrezi sufletul plin de dragoste, astfel incat sa iti poti aprecia, accepta si iubi neconditionat copilul.

Copilul va avea nevoie intotdeauna de intelegere si apreciere din partea parintilor. Nimic nu il va ajuta mai mult sa se dezvolte decat o familie in care sa predomine atmosfera calma si calda. Asa cum spunea si Charles Raison „ o generatie plina de parinti profund iubitori va schimba gandirea urmatoarei generatie, si prin aceasta va schimba intreaga lume!”

 

My title page contents