Cum să fii un părinte pașnic în 6 pași simpli. Ce te va ajuta?

parinte pasnic

Trebuie sa recunoastem, stresul si emotiile necontrolate pe care noi le traim ne afecteaza din ce in ce mai mult copilul. Uneori, problemele cotidiene se revarsa asupra celor mici pentru ca tu, ca parinte, nu mai ai suficienta energie. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa fii un părinte pașnic. 

Cel mic se va comporta ca un copil: isi va dori atentia ta, va vrea sa mergeti in parc, sa ii faci suprize si mai ales sa va jucati impreuna. In zilele in care job-ul te epuizeaza si iti doresti sa ajungi acasa si sa te relaxezi, aminteste-ti sa fii un părinte pașnic.

Ce inseamna sa fii un părinte pașnic? Uite 6 pasi care, potrivit ahaparenting.com,  te vor ajuta cu siguranta!

  1. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru emotiile tale. In preajma copiiilor, este indicat sa fii pe cat se poate de calm!

  2. Seteaza limite ale empatiei.

  3. Gandeste inainte de a reactiona. Cauta motivul comportamentului copilului nostru.

  4. Creeaza o legatura inainte de a corecta. Este important sa te conectezi cu problemele copilului nostru inainte de a reactiona si de a-l corecta.

  5. Incearca sa intelegi marile emotii ale copilului si sa le accepti cu compasiune. Astfel il vei ajuta sa mearga mai departe.

  6. Iti asumi responsabilitatea si iti pastrezi sufletul plin de dragoste, astfel incat sa iti poti aprecia, accepta si iubi neconditionat copilul.

Copilul va avea nevoie intotdeauna de intelegere si apreciere din partea parintilor. Nimic nu il va ajuta mai mult sa se dezvolte decat o familie in care sa predomine atmosfera calma si calda.

 

 

 

Adaptare din Ahaparenting.com

My title page contents