6 strategii simple pentru o sanatate de fier

6 strategii simple pentru o sanatate de fier

Azi iti prezentam 6 strategii simple pentru o sanatate de fier. De ce? Pentru ca ai nevoie. Stii ca avem 37,2 trilioane de celule in corp? Creierul reprezinta doar 2% din greutatea corpului, dar foloseste 20% din cantitatea de oxigen?

 

Creierul genereaza intre 12 si 15 watti de energie electrica. Corpul este 73% apa, iar o deshidratare de numai 2% afecteaza atentia, memoria si alte functii cognitive. In medie, producem in jur de 50 000 de ganduri pe zi, iar dintre acestea, se pare ca 70% sunt negative.

Asa ai sanatate

95% din deciziile pe care le luam se intampla in subconstient. Corpul uman dispune si de un al doilea creier, in intestine, care contine 10 000 de neuroni. Bacteriile din intestin sunt responsabile pentru producerea a mai mult de 30 de neurotransmitatori, inclusiv de serotonina.

Tu ai sanatate?

Acestea sunt cateva date menite sa te faca sa constentizezi, chiar si pentru un moment, miracolul pe care il reprezinti. Asa ca cinsteste-ti corpul, tratateaza-l cu iubire si respect. Ai grija de el pentru a te bucura de o viata frumoasa.

Aplica aceste sase strategii simple pentru a-ti mentine sanatatea.

  1. Identifica care sunt capitolele, carora trebuie sa le acorzi mai multa atentie pentru a-ti imbunatati sanatatea;

  2. Pastreaza un jurnal in care sa iti notezi toti pasii, pe care ii faci pentru a-ti imbunatati sanatatea si nivelul de energie;

  3. Informeaza-te despre tot ce iti trezeste interesul legat de sanatatea corpului – alimente, suplimente, activitati fizice, terapii complementare etc.

  4. Fa-ti un control anual. Daca ai nevoie de investigatii suplimentare, gaseste-ti cativa doctori de incredere si terapeuti, care sa te ajute.

  5. Nu uita ca miscarea zilnica, hidratarea, mancarea naturala si sanatoasa, si un somn bun sunt cei patru stalpi ai sanatatii tale.

  6. Practica compasiunea si dedica-te starii tale de bine. O meriti!

 

 

 

 

Informatii preluate de pe mindbodygreen.com.

 

My title page contents