7 motive pentru care nu slabesti

Motive pentru care nu slabesti. Te straduiesti. Renunti. Alergi. Sari. In general, faci mai mult sport. Mananci mai atent si mai sanatos. Si totusi, nu reusesti sa slabesti. Sau nu iti iese asa cum ai planuit, asa cum ai sperat.

Oare de ce?

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa depasesti perioada de platou.

E nevoie sa iei in calcul faptul ca ai putea sa tii o dieta prea stricta. Mananci oare prea putin? Nu te mai bucuri de ceea ce ai in farfurie? Fa alegeri intelepte si colorate. Combina proteinele cu vegetalele si nu uita de carbohidrati. Au rolul lor in accelerarea procesului de slabire. Stii ca Mihaela Bilic spune ca grasimile ard in focul carbohidratilor?

Asa ca ce mai astepti?

Variaza! Alege mancare cu gust care sa iti placa intr-adevar.

Motive pentru care nu slabesti. Dormi suficient?

Daca vrei sa slabesti, atunci este esential sa ai parte de somn de calitate. De suficient somn de calitate.

Am citit ca, daca ritmul somnului iti este intrerupt, asta poate duce la fluctuatii hormonale care iti pot peturba metabolismul si iti pot creste nivelul de stres. Mai exact, atunci cand esti obosit, ajungi sigur sa mananci mai mult.

Motive pentru care nu slabesti. Cat de mult sport faci? De 6 ori pe saptamana cumva? Sper ca nu! Pentru ca daca e pe asa, atunci sigur exagerezi.

Prea multa intensitate sportiva aduce cu sine un stres inutil pentru corpul nostru si atunci iti dai singur la temelie. Ai nevoie de relaxare si de zile de pauza. De zile cu activitati sportive moderate sau pur si simplu de yoga sau pilates. Sau de tihna.

Prea multe batoane cu proteine? Prea multe gustari concentrate, care au zahar mult adaugat? Atunci ce ne facem?

Daca iti e pofta de dulce, bea mai intai apa. Daca tot iti e pofta, mananca niste migdale sau niste caju. Si daca e la fel de rau, atunci comite-o cu 2-4 bucatele de ciocolata. 

Motive pentru care nu slabesti. Fii atent cat de multe lichide bei. Si aici ma refer la apa. E bine sa fii hidratat, insa nu exagera si nu bea 7 litri intr-o zi.

Din punct de vedere digestiv cum stai? Esti constipat sau balonat? Arunca o privire la cantitatea si la calitatea mancarii pe care o ingrugitezi.  Nu ezita sa incluzi in dieta ta niste probitice.

Motive pentru care nu slabesti. Ai consultat vreun doctor? Cum stai cu tiroida, cu rezistenta la insulina, cu ovarele, cu nivelul depresiei sau altele?

Nu renunta! Crede in tine

 

My title page contents