8 lucruri pe care nu le stiai despre fericire

8 lucruri

Ce te face fericita? Banii pe care ii castigi? Starea de sanatate? Succesul copilului tau? Fiecare dintre noi crede ca fericirea ii va fi declansata de atingerea unor teluri. Insa in drumul spre fericire, uitam de fapt cum sa fim fericiti. Azi, iti impartasim 8 lucruri pe care nu le stiai despre fericire.

 

Ca sa nu uiti cum si de ce poti sa fii fericita, iti prezentam 8 idei despre fericire, care sa te ajute sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva noua.

1. Gandul de a sta intinsa la plaja te face fericita?

Avem tendinta sa conectam fericirea cu temperaturile crescute din timpul verii, cel mai probabil, deoarece asociem acest anotimp cu vacanta din copilarie. Stiinta insa ne spune, ca nu vremea este cea care ne face fericiti. Temperatura optima pentru fericire ar fi cea de 14 grade Celsius.

2. Cand te straduiesti sa fii fericita, atunci esti cel mai putin fericita.

Explicatia ar fi ca atunci cand asteptarile si eforturile sunt mari, si dezamagirile sunt pe masura. Ce poti face, este sa iti muti atentia de la fericirea personala la fericirea celorlalti. Sunt studii care indica faptul ca, persoanele care fac voluntariat sau ii ajuta pe cei din jurul lor intr-un fel sau altul, simt o satisfactie mai mare.

3. Fericirea nu este asociata neaparat tineretii.

Sunt studii care spun ca oamenii se simt mai fericiti dupa varsta de 50 de ani, cand au parte de mai putin stres decat cei de 20 de ani.

4. Fericirea este contagioasa.

Se pare ca fericirea fiecaruia dintre noi este depedenta de fericirea oamenilor din jurul nostru. O persoana fericita din anturajul tau iti poate creste gradul personal de fericire cu 15%. Din pacate si viceversa este valabila. Nefericirea altora ne influenteaza si pe noi.

5. Fericirea depinde de bani?

Aici intervine o dilema. Oare oamenii fericiti fac mai multi bani sau cresterea veniturilor ne face mai fericiti? O persoana cu o atitudine pozitiva este mai probabil sa avanseze si sa fie de succes. Pe de alta parte, trebuie sa ne gandim ca este mai greu sa fii trist pe yachtul personal.

  1. Un zambet

Fie el si fortat, te poate ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit si sa te simti mai fericita. Emotiile pot fi influentate de expresiile faciale. Asa ca, nu uita sa zambesti.

7. Rememorarea amintirilor frumoase iti poate imbunatati starea interioara.

A urmari un film din copilarie sau adolescenta, a te uita peste fotografii mai vechi sau a manca ceva ce iti aduce aminte de momente frumoase din viata. Toate sunt actiuni care te vor face sa te simti bine.

8. Evenimentele importante.

Momentele pe care le-ai marcat drept aducatoare de fericire nu au un rol covarsitor in influentarea nivelului acesteia pe termen lung. Asteptam si muncim atat de mult pentru a realiza lucruri marete in viata, care sa ne faca fericiti, dar chiar si sa fii castigator la loterie inseamna fericire temporara.

(informatii preluate de pe creativechild.com)

My title page contents