Agentii secreti din cremele tale

Se spune ca daca nu poti sa pronunti ingredientele din crema ta preferata, nu ar trebui s-o folosesti. Pentru multe femei, lista lunga de ingrediente pare a fi un cod greu de descifrat. Dar nu toti compusii „misteriosi” fac rau tenului. Luciana Stanciu (estetician si Spa coordonator la Eden Spa) iti spune cine sunt agentii secreti (buni) din cremele tale.

 

1. Acidul Hialuronic

Se afla peste tot in organism, dar se gaseste in concentratii mai mari in tesuturile conjunctive, in fluidul sinovial,  intre discurile vertebrale si, desigur si la nivelul pielii.  Rolul acidului hialuronic este sa transporte nutrientii catre celule, actioneaza ca un lubrifiant si mai mult, retine cantitati mari de apa, de 100 de ori volumul propriu, motiv pentru care este considerat un ingredient premium pentru hidratarea tisulara. In plus, ajuta la sinteza colagenului si confera luminozitate pielii.

2. Niacinamida

O forma a vitaminei B3, aceasta se regaseste in multe alimente si este indispensabila functionarii organismului nostru (in producția de energie), iar in ultimii ani este intens folosita si de catre industria cosmetica si, se pare, pe buna dreptate. Studiile efectuate au evidentiat faptul ca niacinamida este eficienta la aplicarea pe piele pentru: reducerea hiperpigmentarii, imbunatatiirea texturii pielii prin cresterea ratei de reinnoire celulara la nivelul epidermei si reducerea semnelor de imbatrânire datorata expunerii la soare (DECI: mai putine riduri fine, mai putine pete, cresterea elasticitații pielii)

3. D-alpha-Tocopherol  Acetate

O denumire complicata pentru  vitamina E, un  antioxidant cu roluri de vindecare si reparare a tesuturilor. Incetineste procesul de imbatranire, hidrateaza pielea facand-o mai catifelata si mai moale.

4. Retinyl Palmitate

Vitamina A, in traducere libera  –  reduce ridurile, protejeaza pielea, ajuta la repararea celulara, controleaza acneea si intareste epiderma. Declarata de mai mulți specialisti un element cheie in ingrijirea pielii, vitamina A pastreaza elasticitatea, reduce productia de sebum, ajuta la depigmentare.

5. Magnesium Ascorbyl phosphate

Este de fapt o forma de vitamina C. Rolul ei la nivelul pielii este  impresionant: previne si repara consecintele expunerii la soare, protejeaza pielea de uscare si de radicalii liberi, formeaza colagen, ajuta prevenirea ridurilor, vindeca tesuturile, lumineaza, revigoreaza tenul.

foto Shutterstock.com

My title page contents