In aprilie, la Teatrul Ion Creanga

Voi mergeti la teatru? Dar la Teatrul Ion Creanga? Ia uitati ce minunatii puteti gasi in luna aprilie. Dati fuga cu mic cu mare.

 

O POVESTE A PORCULUI (+5 ani)

11 aprilie, ora 18.00

29 aprilie, ora 11.00

Spectacol găzduit de Teatrul Excelsior

(Str. Academiei nr. 28)

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

 

IGLU (sub 3 ani)

04 și 08 aprilie, ora 18.00

Spectacol găzduit de Teatrul Excelsior

(Str. Academiei nr. 28)

Teatrul Ion Creangă îi invită pe cei mai mici spectatori să descopere ce se află sub straturi-straturi de zăpadă. Aceștia vor intra într-o lume unde vor fi îndemnați să fie creativi și curioși, spectacolul dezvăluind, cu gingășie, sentimente, personaje și obiecte care se pot ascunde într-un iglu de gheață.

 

FĂRĂ FRICĂ (3-6 ani)


06, 13 și 21 aprilie, ora 18.00

Teatrul Ion Creangă – Sala mică

(Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

Pădurea poate fi un loc întunecos, foarte periculos. Urechilă și Pămătuf ştiu că, pentru un iepure, e bine să nu te îndepărtezi prea tare de luminiş, să fii atent şi precaut. Din când în când ai totuşi nevoie de puţin curaj. Însă unde îl poţi găsi? Prin copaci? În buzunare? Sau în stratul cu morcovi?

 

PERNUŢA SOMNOROASĂ (sub 3 ani)

03 aprilie, orele 17.00 și 19.00

07, 27 și 28 aprilie, ora 18.00

Teatrul Ion Creangă – Sala mică

(Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Când vine ora de culcare și lumina se stinge, imaginația unui copil se aprinde. Povești cu forme prind contur, iar noi jocuri sunt inventate în acest moment special, cuprins între Noapte bună! și adormire. O aventură comprimată în 35 de minute, cât un pui de somn, spectacolul se încheie cu o surpriză senzorială: micuții visători sunt încurajați să exploreze un tunel construit din pernuțe pufoase.

 

BUNĂ DIMINEAŢA! (sub 3 ani)

08 și 29 aprilie, ora 18.00

20 aprilie, orele 17.00 și 19.00

Teatrul Ion Creangă – Sala mică

(Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

Plecând de la povestea unei dimineţi ca oricare alta, cei doi protagoniști, Ema și Thomas, ne propun să descoperim noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc. Până la urmă, cu ce e diferit un avion de o lingură? Într-o atmosferă plină de candoare, vom descoperi cât de uşor e să nu te plictiseşti dacă schimbi din când în când punctul de vedere.

 

TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE ŞI VIAŢĂ FĂRĂ DE MOARTE (+6 ani)

08 și 22 aprilie, ora 11.00

Spectacol găzduit de Teatrul Excelsior

(Str. Academiei, nr. 28)

În vremea veche, când Pământul părea mai aproape de cer, au apărut, din cuvinte, sâmburi de poveşti nemuritoare. Apoi au crescut şi s-au răspândit, s-au schimbat şi s-au răsucit, păstrând în ele sensuri nenumărate. Teatrul Ion Creangă prezintă Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, o poveste care invită tinerii spectatori să descopere o aventură care a fermecat generații.

 

ZBOR PRIN POVEȘTI (3-6 ani)
19 aprilie, ora 19.00

Teatrul Ion Creangă – Sala mică

(Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

ȘI

30 aprilie, ora 11.00

Spectacol găzduit de Teatrul Metropolis

(Str. Mihai Eminescu, nr. 89)

Înainte de culcare, doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau singuri seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.

DE-A MICUL PRINŢ (4-6 ani)

05 și 26 aprilie, ora 18.00

Teatrul Ion Creangă – Sala mică

(Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

Există câțiva oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer într-o noapte senină. Există câțiva oameni care chiar l-au cunoscut pe Micul Prinț, dar povestea lui a transformat toate vulpile, toți trandafirii și toți baobabii de pe Pământ. Le-a dat viață și le-a oferit cuvinte pe care e bine să ni le amintim din când în când.

 

My title page contents