Aventuri, emotii si isterii de vacanta

Mai e un pic si vine vacanta cu trenul din Franta. Vacanta cu zile de plaja, cu zile de aventuri, cu tabere, cu mers la bunici, pe luna si dupa luna. Mai e un pic si primesti in dar mai mult timp cu si alaturi de copilul tau. Cum va fi? Aflam mai multe de la Otilia Mantelers, Parenting Instructor.

 

Vacanta de vara e chiar aici, iar noi, parintii, petrecem mai mult timp cu copiii decat de obicei, ceea ce presupune ca starea de conectare dintre noi creste. Iar atunci, cand conectarea este profunda, oceanul emotiilor care inunda sistemul limbic (centrul socio-emotional al creierului) incepe sa se involbureze.

Fiindca unul dintre lucrurile frumoase pe care le aduce cu sine conectarea este siguranta emotionala, care presupune ca intimitatea parinte–copil este atat de mare, incat oceanul plin de valuri de furie, de tristete, de teama, de durere vrea sa le reverse si sa redevina un ocean pasnic si lin. Copilul asteapta, in aceste momente, ca adultul de langa el sa ii acorde atentie si blandete.

Va povestesc acum o zi din viata mea de parinte cu fetita mea de aproape 7 ani, Anna, si o sa va arat cum se involbureaza oceanul si apoi cum se revarsa, pentru ca, mai apoi, sa redevina albastru si calm.

Articolul a fost preluat de pe paginadepsihologie.ro, iar continuarea o puteti citi aici, http://paginadepsihologie.ro/copiii-si-oceanul-emotiilor-in-vacanta/.

 

My title page contents