Biciclisti, fiti pe faza! Iata orasele europene pe care le puteti explora pe bicicleta

Biciclisti, fiti pe faza! Iata orasele europene pe care le puteti explora pe bicicleta

Biciclisti, fiti pe faza!  Voi stiti deja: un  mod placut de exploarare este bicicleta. Mai exact, sa strabati cele mai populare destinatii din Europa pe doua roti. Miscarea este buna pentru sanatate, dar te ajuta si sa eviti aglomeratia. Costurile de inchiriere ale unei biciclete sunt mult mai mici decat cele ale unei masini, iar experienta de vacanta este unica… Daca te gandesti la o astfel de escapada, iata care sunt cele mai prietenoase orase pentru biciclisti in viziunea Madalinei Isar.

 

Din Viena pana in Passau

Pista Dunarii este cel mai popular traseu din Europa, dar si unul dintre cele mai usoare. Poate fi parcurscu bicicleta in aproximativ 5 ore. Porneste din Viena si se incheie in orasul bavarez Passau, ce se intinde la granita dintre Germania cu Austria.

 

Viena

Viena

Drumul spectaculos serpuieste pe langa dealuri si coline inverzite, podgorii fabuloase si case medievale din piatra desprinse din basme. Tot cu bicicleta poti vizita centrul Vienei, incepand cu piata Naschmarkt si continuand cu palatul rococo Schonbrunn sau Catedrala Sfantul Stefan.

 

Passau

Passau

City Break Viena 

Tarife de la 188 euro/persoana, 2 nopti de cazare fara masa la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Amsterdam, capitala mondiala a mersului pe bicicleta

Atentie, biciclisti! In Amsterdam vei intalni mai multe biciclete decat case, spune o vorba din popor. Peste 800.000 de vehicule cu doua roti cutreiera strazile capitalei Olandei, fiind principalul mijloc de transport in comun al localnicilor. Bicicletele pot fi inchiriate din toate pietele, ba mai mult decat atat, exista si tururi ghidate pe bicicleta. Porneste din Piata Dam unde se afla si Palatul Regal Koninklijk Paleis, spre Parcul Nieuwe si pana la Muzeul Van Gogh, unde poti vedea cea mai mare colectie de tablouri semnate de pictorul olandez.

 

Amsterdam

Amsterdam

 

Circuit Amsterdam 

Tarife de la 499 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, tur de oras si vizite pietonale, insotitor de grup. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Londra, orasul cu peste 10.000 de biciclete

Britanicii promoveaza mersul pe bicicleta si investesc foarte mult in benzile pentru biciclisti. Vei gasi aici peste 700 de terminale pentru biciclete si trasee ce pornesc din cele mai importante puncte turistice. Iti poti incepe turul de-a lungul raului Tamisa spre Roata Londrei numita si London Eye din Gradinile Jubilee. Opreste-te sa admiri Palatul Regal Turnul Londrei, parte din patrimoniul UNESCO, si continua cu explorarea parcului Hyde Park, adevarata oaza de verdeata a metropolei.

 

Londra

Londra

 

Circuit Londra

Tarife de la 425 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*-2*, transport autocar, servicii ghid, excursii prevazute in itinerariu. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Praga, tururi private pe bicicleta

O alta modalitate de a explora orasul Praga este pe bicicleta. In cetatea medievala poti vizita cele mai impresionante obiective turistice cu ajutorul unui tur privat pe doua roti. Turistii care obosesc sa pedaleze pot parcurge acelasi traseu dar cu o bicicleta electrica. Tururile ceva mai lungi includ plimbari pe Podul Carol, in centrul istoric, Cartierul Evreiesc si pana in orasul nou, unde poti descoperi o alta fata a capitalei, mult mai moderna si mai extravaganta.

 

Praga

Praga

 

Circuit Praga

Tarife de la 275 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, croaziere si excursii prevazute in program. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Pe bicicleta in Budapesta

Budapesta este fascinanta in perioada de toamna, cand natura imbraca nuante rosiatice. Admira capitala Ungariei la o plimbare pe doua roti incepand cu celebra Vaci Utca, unde se ingramadesc librarii si anticariate si pana la centrul urban Pesta, asezat pe malul estic al Dunarii. In aceasta zona a Budapestei se regasesc si cele mai importante atractii istorice precum Cladirea Parlamentului, Teatrul National sau Bazilica.

 

Budapesta

Budapesta

 

Senior Voyage Budapesta

Tarife de la 207 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport autocar, tururi prevazute in program, ghid. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Tur urban de Berlin

Capitala Germaniei este foarte ofertanta din punct de vedere al obiectivelor turistice. Pistele amenajate pentru biciclisti strabat intregul Berlin. Porneste intr-un circuit pe doua roti spre marile atractii precum Zidul Berlinului, Porta Brandenburg, catedrala baroca Berliner Dom sau Insula Muzeelor.

 

Berlin

Berlin

 

Circuit Berlin

Tarife de la 370 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-2*, transport autocar, croaziera+excursiile prevazute in itinerariu. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

”Verde pentru biciclete” in Timisoara

Pentru biciclisti, Timisoara este cel mai prietenos oras din Romania. Intregul oras poate fi explorat pe doua roti, fie ca alegi trasee mai lungi sau ca mergi in centrul vechi. Bicicletele pot fi inchiriate din numeroasele statii de parcare si pot fi lasate la orice terminal din oras. Traseele pe bicicleta pornesc din Piata Unirii, spre Parcul Rozelor si pana la Castelul Huniade, cea mai veche constructie din Timisoara. Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti sa pedalezi chiar si pana la Muzeul Satului Banatean.

 

Timisoara

Timisoara

 

City Break Timisoara 

Tarife de la 79 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

My title page contents