Bretonul este cea mai la indemana solutie atunci cand vrei sa faci o schimbare de look fara a sacrifica lungimea parului. Mai mult decat atat, acesta te ajuta sa iti pui in valoare forma fetei, iti face privirea sa para mai patrunzatoare, iti subtiaza fata si iti da un aer tineresc. Bretonul se potriveste oricarei tipologii, trebuie doar sa tii cont de forma fetei.

De exemplu, bretonul lung purtat pe o parte arata uimitor pe fata rotunda, deoarece creeaza iluzia unui chip mai putin rotund. Pentru persoanele cu forma fetei patrata se recomanda sa se evite bretonul cu volum. In schimb, poti opta pentru unul filat, moale care cade usor pe frunte.

De asemenea, foarte importat, atunci cand alegi acest look, este sa constientizezi si provocarile lui: bretonul are nevoie de atentie speciala in ceea ce priveste styling-ul si va trebui sa ii oferi o atentie deosebita. Specialistii recomanda atunci cand parul este inca ud, sa se usuce cu foehnul mai intai acesta.

Bretonul tinde, de asemenea, sa se ingrase mai repede. Acest lucru se intampla in primul rand din cauza tipului de par, daca este gras. Dar si daca il atingi mai mult. O alta cauza pot fi produsele pe care le folosesti pe piele.

Ca sfat pentru a evita acest lucru, folositi creme pentru ten mixt sau fond de ten tip pudra, decat un fond de ten lichid.

Daca ai parul subtire, sfatul stilistilor este sa fie uscat cu o perie rotunda astfel incat parul sa nu mai cada direct peste frunte.

Pentru fata patrata, Dudu Cumpat, stilist in echipa Londa Professional, recomanda un breton lung, care iti va rotunji fata. Pentru a imblanzi trasaturile, opteaza pentru un breton filat.

Daca ai fata ovala alege orice tip de breton, orice lungime, forma si greutate. Esti o norocoasa, poti experimenta ce tunsoare doresti!

Daca ai fata in forma de inima atunci ai nevoie de o coafura care sa echilibreze trasaturile si sa indulceasca linia dura a barbiei. Alege un breton intr-o parte, dar tuns intr-o linie cat mai rotunda, care sa indulceasa trasaturile dure ale barbiei.

Daca ai fata rotunda opteaza pentru un breton care sa lungeasca putin linia fetei, fie un breton filat intr-o parte, fie unul foarte scurt. Bogdan Mirica, membru in echipa Londa Professional, recomanda sa se evite bretonul lung deoarece nu va face altceva decat sa accentueze si mai mult forma fetei.

My title page contents