Când mama folosește alimente congelate timp de o săptămână: iată cât de mult poate economisi!

Timpul, banii și alegerile pe care le face sunt trei factori importanți de care trebuie să țină cont o mamă când își hrănește copiii.

Produse alimentare congelate timp de o săptămână?

Da, se poate! Iată cum Felicity, o mamă a trei copii din Islanda, a adoptat această metodă specială pentru a economisi bani. Mama a spus că are patru obiective principale când vine vorba de hrănirea familiei înfometate.

 

Povestea și motivul

În primul rând, Felicity dorește să le ofere celor trei copii ai ei mese echilibrate, fără prea multă sare și zahăr. Apoi, ar vrea ca ei să mănânce repede, deoarece după școală urmează cursurile de fotbal sau înot. În al treilea rând, această mamă dorește să păstreze cheltuielile reduse, fără însă a reduce și cantitatea de hrană. Un ultim motiv ar fi acela că Felicity vrea ca ai ei copii să mănânce bine și sănătos și să se bucure de mâncarea de care au nevoie pentru a crește.

 Alegerea mamei

Această mamă spune că a fost puțin ciudat la început, când a decis să cumpere doar alimente congelate pentru o săptămână. Felicity credea că mâncarea congelată era plină de aditivi adăugați, de sare și de zahăr, că ar fi mai puțin gustoasă decât mâncarea proaspătă pe care o cumpăra de obicei.

Femeia islandeză a mărturisit că până la acest experiment ea a folosit congelatorul numai pentru a depozita chipsuri, batoane de pește, pungi mari de mazăre și pește congelat. Nici măcar nu știa care era dimensiunea reală a congelatorului său.

Produse alimentare congelate

Și totuși, timp de o săptămână, frigiderul a fost singurul loc unde putea stoca mâncarea. Legumele congelate, conform spuselor ei, erau pline de culoare și aromă. Friptura congelată era normală și gustoasă, însoțită perfect de fasole verde congelată după normele impuse.

„Copiii au mâncat toată săptămâna preparate făcute cu alimente congelate, fără să se plângă. Chiar nu ar fi observat că legumele erau înghețate, dacă nu le spuneam eu”, mărturisește mama.

Schimbare

După o săptămână întreagă în care ea și familia ei au consumat alimente congelate, mama s-a întors la dieta ei obișnuită, cu preparate din produse proaspete.
Atunci și-a dat seama că ea și familia ei au mâncat mai multe fructe și legume decât de obicei în săptămâna dedicată alimentelor congelate. În mod paradoxal, au urmat o dietă mai sănătoasă.

În loc de cartofii proaspeți din lădiță, am avut un amestec gata pregătit în congelator ” spune mama, subliniind confortul alimentelor congelate și din punct de vedere al spațiului și al consumului. „În loc să cumpăr niște ierburi când am nevoie doar de o frunză, pot pur și simplu să iau una singură din pachetul congelat, iar ce rămâne să pun la loc în congelator”, a mai adăugat Felicity.

 

Concluzia?

Pe timpul iernii, când nu mai avem posibilitatea cumpărării tuturor legumelor și fructelor proaspete din restul anului, putem apela la cele congelate. Atenție, însă de unde cumpărăm. Fiecare își poate da seama cât de cât dacă fructele au fost congelate după anumite metode, pentru a-și păstra gustul, culoarea și proprietățile nutritive. De exemplu, chiar dacă am cumpăra roșii proaspete iarna, pentru a le pune în mâncare, ele nu au același gust din sezonul cald. În schimb, o roșie congelată pusă în mâncare, are aproximativ aceeași prospețime ca vara.

My title page contents