Capsuni si rubarba – intr-un crumble de poveste

 

Draga de Alina Stan de la Arome de Poveste.ro  e cu ochii si cu sufletul la noi. Si ne ancoreaza in primavara, in capsuni, in rubarba, dar si in sanatate.

 

Alina de la Arome de Poveste.ro ne imbie azi cu o reteta fara gluten casa sa se poate bucura de izul de primavara si cei alergici si cei foarte atenti la ce mananca. Crumble cu rubarba si cu capsuni pentru mic-dejunuri cu dragoste.

Uite cum procedati:

Ingrediente:

  • 200 g rubarba (cantitate neta – deja curatata)
  • 250 g capsuni (cantitate neta – deja curatati)
  • 70 g zahar de cocos
  • 15 ml zeama lamaie
  • 20 g faina de tapioca

Crusta:

  • 50 g migdale tocate
  • 35 g faina migdale
  • 60 g faina fara gluten
  • 60 g zahar de cocos
  • 40 ml ulei cocos

Mod de preparare:

  1. Cuarta si spala minunea de rubarba si tai-o in bucati de 1 cm grosime.
  2. Curata capsunele si taie-le in patru
  3. Ameste fructele si presara deasupra zahar, zeama de lamaie si faina de tapioca ( rasnesti boabele de tapioca sau o cumperi ca atare)
  4. Amesteca totul si lasa deoparte pentru 30 de minute
  5. In acest timp, pune intr-un castron migdalele tocate, faina de migdale, faina fara gluten, zaharul, uleiul de cocos si amesteca.
  6. Compozitia obtinuta pentru crusta este una nisipoasa.
  7. Imparte compozitia cu rubarba si capsuni in 5 vase mai mici, iar deasupra acopera cu compozitia pentru crusta.
  8. Lasa vasele pentru 25-30 de minute la 180 de grade in cuptorul deja preincalzit.
  9. Crusta va deveni usor maronie.

Savureaza in tihna!

Nu ezitati sa aruncati o privire si pe site-ul Alinei – https://aromedepoveste.ro

Arome de poveste-sigla

 

 

 

 

 

My title page contents