Casa bucurie! Transforma-ti caminul!

Casa bucurie! Transforma-ti caminul!

Casa bucurie! Transforma-ti caminul! De ce? Pentru ca e atat de important. Tu ce simti atunci cand deschizi usa casei tale? Fii atenta la acest lucru si vezi daca locuinta ta iti transmite emotiile, de care ai nevoie, ca sa te simti confortabil.

 

Avem tendinta sa acumulam o multime de lucruri, care ocupa spatiu atat de necesar noua. Cu siguranta ai si tu haine, carti, jucarii, care nu iti mai aduc niciun beneficiu. Priveste aceste posesii nu doar ca inutile, ci si ca blocaje in calea energiei pozitive a casei tale.

Sfaturi de la Marie Kondo

Marie Kondo, consultant in organizarea casei, propune o metoda de curatare si organizare a casei diferita. Aceasta are drept criteriu principal in procesul de pastrare sau degrevare de un anumit lucru, nu utilitatea, ci sentimentul pe care ti-l da – iti aduce sau nu bucurie. Chiar daca in prima instanta, implementarea metodei necesita o investitie mai mare de timp, pe viitor iti va face viata mai usoara.

De unde incepi?

In primul rand, pune la un loc lucrurile. apoi ia-le la mana, unul cate unul, si intreba-te daca iti aduce bucurie. Daca raspunsul este DA, pastreaza-l. Daca NU, atunci multumeste-i pentru serviciul, pe care ti l-a adus, si apoi elibereaza-te de el. Dupa ce ai incheiat acest proces, si ai pastrat numai lucrurile care iti aduc cu adevarat bucurie, pune fiecare obiect intr-un loc, unde este vizibil si usor accesibil.

Cateva lucruri de care sa tii cont

  1. Lucreaza pe categorii de obiecte, nu pe camere!

Alege categoria de lucruri, pe care te concentrezi – carti, haine, jucarii si ocupa-te exclusiv de ea. De ce? Pentru ca altfel, daca abordezi camera cu camera, nu vei face decat sa tarasti lucrurile dintr-o incapere in alta. Si nu vei mai duce la capat procesul de decongestionare a locuintei. Marie Kondo ne sfatuieste sa incepem intai cu hainele, deoarece sunt cel mai putin incarcate emotional. Urmeaza cartile si tocmai la final obiecte foarte personale, cum sunt fotografiile vechi.

  1. Trateaza-ti lucrurile cu respect.

Pare ciudat ca pana si lucrurilor trebuie sa le aratam respect, dar de fapt acestea traduc respectul fata de propria persoana. Dulapul tau nu trebuie sa arate vandalizat. Asaza lucrurile pe umerase, in teancuri, aratand consideratie pentru ele. Pana la urma ele sunt rezultatul muncii unor oameni, inclusiv al muncii tale. Respecta acest lucru!

  1. Nu te lasa prada nostalgiei!

Cautand prin dulapuri si sertare vei gasi lucruri de care ai uitat, dar de care te leaga amintiri. In acest proces, nu te lasa prada lor. Nostalgia nu va face decat sa te incetineasca. Nu uita! Daca iti aduce bucurie pastreaza, daca nu, arunca.

  1. Curatenia te va face sa te simti foarte bine!

Eliberandu-te de lucrurile care nu iti aduc bucurie, te vei simti usurata. Casa ta va fi mai aerisita si mai luminoasa. In plus, viata ta de zi cu zi va fi mult mai usoara. De exemplu, dimineata iti vei alege cu mai mare usurinta hainele pentru birou, deoarece in dulap vei avea numai acele piese, care iti plac, care iti vin si care iti sunt utile.

 

My title page contents