Ce faci gresit cand te speli pe cap

Ce faci gresit cand te speli pe cap. Pare simplu sa te speli pe cap, dar cei mai multi dintre noi comitem aceste greseli. Arabella Zadic (Brand Ambasador Sebastian Professional) iti spune ce sa NU faci si tu!

Nu descurcam parul inainte de samponare

Parul trebui descurcat daca este excesiv de incalcit si incarcat cu produse de styling. Descurcarea inainte de samponare ne ajuta foarte mult la curatarea si ingrijirea corecta a parului. In plus, daca e descurcat, il putem manevra mult mai usor.

Folosim tot anul acelasi tip de sampon

Tipul de sampon trebuie schimbat la fiecare 6 luni!

Este bine sa mai alternam o data la cateva luni samponul: o data cel de vopsit, unul hidratant…in functie de nevoile parului, de structura. Astfel parul nu se obisnuieste cu aceleasi ingredient si nu riscam sa avem o acumulare nedorita la nivelul scalpului si parului. O data la 6 luni se recomanda sa facem si un peeling usor cu un produs profesional (Dermabrasion) pentru scalp, pentru a-l purifica.

Nu udam suficient de bine parul inainte de samponare…

I…si din cauza lipsei de apa nu se formeaza spuma, si astfel tindem sa aplicam mai mult produs decat este necesar. Lucru de nedorit, pentru ca sampoanele sunt in general concentrate si mult nu inseamna si bine, mai ales in acest caz. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca samponul se va consuma mult mai repede.

Gresit cand te speli 4.Luam samponul in palma si il trantim pe varful capului
Fara a-l distribui bine pe toata suprafata parului, prin masare. Daca il aplicam doar in acelasi punct si masam doar acolo si nu clatim bine, se vor forma coji, pe care le putem identifica gresit ca fiind matreata, iar tentatia de a folosi un sampon antimatreata va fi mare,  desi aceasta problema nu exista. Cojitele s-au format din cauza abundentei mare de produs – care nu a fost indepartat bine prin clatire. Folosirea unui sampon antimatreata fara a avea aceasta problema este o idee nefericita, avand toate sansele sa creezi una…

Gresit cand te speli 5. Aplicam prea mult/putin conditioner/masca
Tratamentul nu se aplica niciodata pe scalp la radacina, cu exceptia unui tratament special pentru scalp. Orice tratament masca sau conditioner se aplica numai pe PAR, intr o cantitate moderata, dupa samponare si dupa ce am indepartat excesul de apa, cu ajutorul unui prosop si prin tamponare, nu frecare. Cantitatea de produs difera in functie de lungimea si densitatea parului si se aplica de la mijlocul lungimii spre varfuri, acolo unde este necesar. Parul il poti prinde usor si cat timp actioneaza produsul iti poti face un dus, dupa care clatesti bine parul. Masca trebuie lasata cel putin 5 minute sa actioneze, pentru a fi eficienta.

Gresit cand te speli 6.Frecam scalpul agresiv cu unghiile

Masarea scalpului se face doar cu buricul degetlor, delicat, cu miscari circulare, pentru a curata scalpul de impuritati si pentru a stimula usor circulatia sangvina la nivelul capilalelor. Masand cu unghiile vom agresa scalpul si vom produce rani.

Gresit cand te speli 7. Clatim cu apa fierbinte

Atentie apa prea calda (spre fierbinte) usuca parul si scalpul. Apa ceva mai rece este mult mai indicata, ajuta la sigilarea cuticulei, si astfel obtinem luciu si o culoare de durata (in cazul parului vopsit).

 

My title page contents