Pe 15 si 16 octombrie copiii, parintii si tinerii pasionati de stiinta si tehnologie sunt asteptati la nivelul 1 din Mall Promenada pentru evenimentul de stiinta educativa SCIKiDS Festivalul Stiintei.

 

Tema de anul acesta este Lumea in miscare: Vechi si nou in stiinta, iar organizatorii isi propun sa ilustreze cat de departe a evoluat societatea prin stiinta intr-un cadru destinat intregii familii. Activitatile, dar si exponatele aduse special timp de doua zile la Mall Promenada includ interactiunea cu antichitati stiintifice ca masina de scris Braille unica in Romania, dar si noi tehnologii ca dispozitivele de realitate virtuala.

Programul celor doua zile de festival cuprinde experimente distractive si pe intelesul copiilor cu Fun Science, spectacole stiintifice la scena, expozitii, ateliere educative, jocuri cu obiecte stiintifice interactive, competitii de roboti si jucarii inteligente. In cadrul festivalului, participantii sunt invitati sa contribuie la crearea unui show experiment ,,Puterea lamailor” in care 4.000 de lamai vor genera energie electrica fara prize, ci doar prin intermediul elementelor naturale. Participantii la festival pot descoperi suprizele pregatite in cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu si Art.

Veniti sa invatati

Editia din acest an se va bucura in premiera de participarea unora dintre cei mai cunoscuti YouTuberi din Romania si Moldova ca Gami OS, Viktor Moozz, Mariposa (Lorena Francisc), Regend, Cezar Poiata, Eugen Anghel si Cristian Batrinu, Deniz Vural, Bibi, Daiana si Profesorul Trasnit Spooky. YouTuberii vor deschide festivalul si vor tine la curent fanii cu noutati de la SCIKiDS Festivalul Stiintei.

,,SCIKiDS Festivalul Stiintei s-a nascut din necesitatea unui alt mod de a aborda stiinta. Asta pentru ca stiinta este un drept si o obligatie in acelasi timp pentru fiecare om care trece prin acest univers. Sustinem alfabetizarea oamenilor in domeniul stiintei si consideram ca acest lucru este posibil intr-un stil neconventional, in afara salilor de conferinte stiintifice, cu amuzament si curiozitate. Toata lumea este binevenita pentru ca iubirea de cunoastere nu te va lasa niciodata cu inima franta.” declara Andreea Stoica, fondator Asociatia Fascination si SCIKiDS Festivalul Stiintei.

Ce si cum?

SCIKiDS Festivalul Stiintei se afla la cea de-a patra editie si reprezinta o initiativa a Asociatiei Fascination impreuna cu Fun Science Romania. Evenimentul beneficiaza de sprijinul Da Vinci Learning, televiziunea educationala pentru intreaga familie, UPC Romania si este energizat de Tinmar. Partenerul educational al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistenta pentru copiii dislexici.

Incurajati de succesul din anii trecuti, organizatorii se asteapta la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool intalnire cu stiinta. Activitatile se vor desfasura in fiecare zi in intervalul 12.00 – 20.00, iar intrarea este libera.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

 

Despre Asociatia Fascination

SCIKiDS -The Next Generation: Noi credem ca stiinta are puterea de a schimba vieti si de a influenta destine. Misiunea SCIKiDS este aceea de a stimula interesul copiilor pentru stiinta, prin evenimente si activitati definite prin trei calitati-cheie: interactiv, educational si inspirational. Publicul nostru tinta este intreaga familie.

My title page contents