Cele mai boeme orase dezvoltate pe canale. Cu gondola pe ape de smarald.

Cele mai boeme orase dezvoltate pe canale. Cu gondola pe ape de smarald.

Cele mai boeme orase dezvoltate pe canale? Le cunosti? Le-ai strabatut? Cu gondola? Sau cu barca? pe Ai traversat ape de smarald? Plimbarile cu gondola pe canalele ce serpuiesc pe langa constructiile de patrimoniu, le rezerva calatorilor privelisti de neuitat, crede Madalina Isar. 

 

Venetia primeste toate meritele pentru canalele sale bine dezvoltate, dar totusi… Azi, in lume sunt o multime de orase pitoresti care rivalizeaza puternic cu Cetatea Dogilor, fiind numai bune de traversat intr-o barca traditionala

Giethoorn – Venetia pitoreasca a Olandei

In provincia Overijssel, din inima Olandei, strazile din piatra au fost inlocuite de … canale. Giethoorn este dezvoltat pe malul apei si inconjurat de rezervatia naturala De Wieden ce asigura privelisti pitoresti si o atmosfera linistita.

Imagini de poveste

Aceasta asezare adormita in timp este gazda a 200 de casute din lemn cu acoperisuri din stuf si papura construite intre secolele XVIII si XIX. Canalul principal din Giethoorn, impreuna cu alte cateva mai mici masoara in total circa 7,5 km, iar 50 de poduri din lemn fac legatura cu „tarmul” si casele satenilor.

 

Giethoorn – Venetia pitoreasca a Olandei

Giethoorn – Venetia pitoreasca a Olandei

Sejur individual Giethoorn

Tarife de la 185 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Amsterdam – vibrantul oras al canalelor

Bicicleta poate fi lasata ”pe mai tarziu”, pentru a porni intr-un tur al Amsterdamului cu barca! Capitala Olandei este ”asezata” pe 160 de canale, pe malul carora se gasesc insirate ca bomboanele, 7000 de cladiri istorice cu arhitectura tipica secolului al XVII lea. Recunoscut pentru atmosfera libertina si viata de noapte vibranta, Amsterdam este plin de superlative. Are mai mult de 1200 de poduri peste canale, 2500 de case plutitoare tip vapor, peste 1500 de restaurante, baruri si cluburi de noapte, sute de muzee, galerii de arta si librarii. La fel de bine, orasul este gazda a celor mai multe biciclete pe cap de locuitor din lume.

 

Amsterdam – vibrantul oras al canalelor

Amsterdam – vibrantul oras al canalelor

 

Circuit Amsterdam

Tarife de la 595 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, insotitor de grup. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Ghent – perla Belgiei

Inca din Evul Mediu, Ghent a fost un oras bogat si influent in Europa, belgienii au ridicat castele si cladiri in stilul cavalerilor medievali, pe malul raului Leie. Pentru a traversa mai usor orasul au fost dezvoltate canale, care astazi pot fi strabatute cu barca intr-un tur. Acesta nu dureaza mai mult de 40 de minute. Canalele serpuiesc pe langa zidurile castelului, resedintele contilor de Flandra, bisericutele fortificate si casele tipic belgiene ce par din turta dulce.

 

Ghent – perla Belgiei

Ghent – perla Belgiei

Sejur individual Ghent

Tarife de la 245 euro/persoana, 4 nopti cu mic dejun la hotel 4*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Annecy – Venetia Frantei

Annecy nu are la fel de multe canale precum Venetia sau Amsterdam, dar cu toate astea frumusetea pitoreasca a orasului a inspirat de-a lungul timpului numerosi artisti straini. Oraselul istoric din Savoia Superioara este o bijuterie frantuzeasca dezvoltat pe pe malul Lacului d’Annecy. Orice vizita in Annecy trebuie sa includa o plimbare cu barcuta la amurg pe apele Canalului du Thiou. Acesta este cea mai fotografiata zona a orasului datorita faptului ca la cotitura se afla Palais de l’Ile – o constructie de patrimoniu, realizata din piatra, care astazi gazduieste cel mai de seama muzeu al locului.

 

 Annecy – Venetia Frantei


Annecy – Venetia Frantei

City Break Lyon – Annecy

Tarife de la 589 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*-4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Bangkok – Orasul Ingerilor

Pe vremuri, Bangkok se mandrea cu un vast areal de canale, dar majoritate au fost drenate si inlocuite de drumuri asfaltate, incepand cu secolul XX. Astazi, au mai ramas putine khlongs care pot fi explorate cu barcile traditionale numite long tail.

Magie pe apa

Khlong Saen Saeb este cel mai lung dintre canale si traverseaza orasul. Turul cu barcile usoare trebuie sa includa si o oprire la pietele plutitoare – marile atractii traditionale din Bangkok. De aici pot fi cumparate, direct din barca, fructe si legume proaspete, suveniruri, haine traditionale sau genti si portofele din piele de sarpe.

 

 Bangkok – Orasul Ingerilor


Bangkok – Orasul Ingerilor

Sejur Thailanda

Tarife de la 1099 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Bamberg – orasul bavarez

Germania este gazda a numeroase orase dezvoltate pe canale, iar Bamberg este fara indoiala unul dintre cele mai incantatoare din Europa. Aceasta ”Venetie in miniatura” are o puternica amprenta bavareza, iar casele din piatra au fost ridicate de-a lungul canalelor pitoresti. Orasul poate fi traversat cu barca traditionala sau pe jos – sunt o multime de poduri din lemn construite peste apa. Centrul istoric din Bamberg este amplasat pe o insulita inconjurata de ape si a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO inca din anul 1993.

 

Bamberg – orasul bavarez

Bamberg – orasul bavarez

 

 

Sejur individual Bamberg

Tarife de la 165 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Stockholm – Bijuteria de pe apa

Capitala Suediei nu este doar unul dintre cele mai scumpe orase din lume, dar si unul dintre cele mai frumoase orase. Stockholm este dezvoltat pe 14 insule interconectate printr-o vasta retea de canale si aproape 60 de poduri. Pentru ca este pozitionat la confluenta dintre lacul Malaren cu Marea Baltica, Stockholm mai este numit de turisti si ”Venetia Nordului”.

 

Stockholm – Bijuteria de pe apa

Stockholm – Bijuteria de pe apa

 

Circuit Stockholm

Tarife de la 545 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*+vas de croaziera, transport avion, tururi prevazute in program, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Birmingham – orasul cu cele mai multe canale

Primul lucru care ne vine in minte atunci cand ne gandim la Birmingham este celebra marca de automobile de lux – Aston Martin. Dar, al doilea oras ca marime din Regatul Unit este mai mult decat atat… Inca din secolul al XVIII lea, Birmingham, oras industrial, a cunoscut o perioada de glorie, timp in care a fost dezvoltata o retea complexa de canale ce se intindea pe mai bine de 250 de km, cu scopul de a a transporta mai usor marfurile produse aici. In prezent, mai sunt navigabile canalele din centrul orasului, ce se intind pe circa 160 de km. Un tur cu barca poate fi un excelent mod de a admira celebrele case pe barci numite narrowboats, cladirile traditionale din caramida rosie si numeroasele spatii verzi ale orasului.

 

Birmingham – orasul cu cele mai multe canale

Birmingham – orasul cu cele mai multe canale

City Break Birmingham

Tarife de la 310 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Bruges – cu barca pe reien

La cateva minute distanta de Bruxelles, dezvoltat pe malurile canalelor numite reien, se intinde medievalul Bruges. Oraselul neerlandofon pare desprins din basme: canalele serpuiesc pe langa casele din piatra cu poduri fortificate decorate incantator cu floricele colorate, iar strazile sunt pavate cu piatra cubica, prilej excelent pentru plimbari boeme. Incepand cu secolul al XIII lea, Bruges functiona ca punct de popas pentru comerciantii de textile, astazi pare mai mult un muzeu in aer liber de pe marginea canalelor.

 

Bruges – cu barca pe reien


Bruges – cu barca pe reien

City Break Bruxelles-Bruges

Tarife de la 450 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Venetia – Orasul plutitor al lumii

Venetia este perla coroanei si fara indoiala cel mai cunoscut oras dezvoltat pe canale din intreaga lume. Aceasta realizare artistica se afla pe o laguna ce se intinde intre raurile Po si Piave, si este formata din 118 insulite despartite prin canale interconectate cu numeroase poduri. Mai bine de 3 milioane de romantici ajung in fiecare an in Venetia atrasi de plimbarile in gondola pe canalele ce serpuiesc pe langa capodoperele Dogilor.

 

Venetia – Orasul plutitor al lumii

Venetia – Orasul plutitor al lumii

 

10000 de gondole

In secolul al XIX lea, canalele venetiene erau strabatute de 10.000 de gondole ce asigurau traficul dintr-o zona in alta a Venetiei. In prezent, aproape 400 de gondole plutesc pe apele lagunei oferind turistilor o ocazie unica de a admira maretia Venetiei, intr-o nota romantica pe fundalul unor piese fredonate de un gondolier venetian.

Sejur Venetia

Tarife de la 299 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, tururi prevazute in program, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

 

 

 

My title page contents