carnavaluri

Pe final de an,  Madalina Isar iti face planuri pentru 2017. Uite care sunt cele mai spectaculoase carnavaluri si festivaluri din Europa. Considerate spatii ale culturii si ale traditiei, festivalurile si carnavalurile pot deveni cele mai interesante evenimente prin care sa descoperi unicitatea locurilor pe care le vizitezi. Iata cateva dintre cele mai vibrante evenimente din Europa, la care poti participa si tu!

 

Carnavalul Venetian

In anul 1296 statul italian a declarat Carnavalul Venetian un fel de sarbatoare nationala, dar abia din 1979 se organizeze in fiecare an, inainte de Postul Pastelui si dureaza pana la lasatul de sec. In Cetatea Dogilor acest eveniment celebreaza intr-un mod unic in lume, trecerea de la iarna la primavara. Este perioada cand totul pare a fi realizabil chiar si pentru cateva clipe, iar localnicii pot fi egali unii cu altii doar prin purtarea mastilor celebre. Totul se desfasoara sub o aura de mister, culoare si costume de epoca, pe canalele Venetiei.

Cat te costa:

Venetia 2017tarife de la 299 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4*, transport cu autocar, 2 zile de vizitare a Carnavalului Venetian cu ghidul insotitor, tururi de oras. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

carnavaluri

carnavaluri

Festivalul Sighisoara Medievala

 

In ultima saptamana din iulie, Sighisoara se transforma pentru cateva zile intr-un oras al cavalerilor medievali. Considerat cel mai longeviv festival din Romania, dar si unul dintre cele mai interesante din Europa – Sighisoara Medievala incearca sa reinvie o epoca apusa, cand strazile inguste ale cetatii erau impanzite de cavaleri in armuri, calugari, vrajitoare sau domnite elegante. Festivalul are loc pe fundalul cantecelor de menestreli si al ritualurilor medievale in Piata Cetatii denumita in perioada festivalului Piata Cavalerilor.

Cat te costa:

Curse turistice cu autocarul in Sighisoara. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

festivalul-sighisoara-medievala

Festivalul lalelelor din Amsterdam

Se spune ca nicaieri in lume, primavara nu-i mai frumoasa ca in gradinile Keukenhof din Amsterdam. De mai bine de 50 de ani, aici are loc unul dintre cele mai mari astfel de festivaluri din lume. Gradina este declarata cea mai mare expozitie de flori din lume, dar si unul dintre cele mai fotografiate locuri. Cuprinde peste 7 milioane de bulbi de lalele din peste 1000 de varietati in nuante diverse, dar si frezii, branduse si gladiole, care se intind pe o suprafata de 32 de hectare. Festivalul lalelelor are loc incepand cu sfarsitul lunii martie si tine pana in aprilie.

Cat te costa:

Amsterdam 2017tarife de la 299 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4*, transport avion, vizitarea gradinilor Keukenhof in cadrul festivalului, tur de oras cu ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

festivalul-lalelelor-din-amsterdam

Festivalul International de Teatru Sibiu

Situat pe locul trei ca importanta in Europa, Festivalul de teatru de la Sibiu este cel mai important eveniment de acest gen din tara. Atmosfera medievala a vechiului Hermannstadt se imbina de minune cu prezentarea unor piese de teatru celebre, cu parade de costume medievale, dansuri populare, animatii stradale, si prezentari istorice, din vremurile cand activitatile sătenilor erau împartite in bresle. Evenimentul se organizeaza in a doua saptamana a lunii iunie, iar prima editie a avut loc in 1994.

Cat te costa:

Curse turistice cu autocarul in Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

festivalul-international-de-teatru-sibiu

Festivalul Florilor din Madeira

Se spune ca in Madeira, „primavara este celebrata ca o regina fiind chiar incoronata de celebrul festival al florilor”. In luna aprilie are loc unul dintre cele mai parfumate si mai colorate evenimente dedicate primaverii. Zeci de care alegorice decorate cu flori de sezon defileaza pe strazile capitalei Funchal, iar artistii locali realizeaza unele dintre cele mai mari si mai creative covoare de flori din lume. Evenimentul este deschis de sute de copii costumati colorat, care se strang pentru a construi o pictura murala din flori numita Zidul Sperantei, in Praça do Município.

Cat te costa:

Madeira 2017tarife de la 499 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4*, transport avion, doua zile de vizitare a Carnavalului din Madeira cu ghid insotitor, transferuri, ghid insotitor roman. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

festivalul-florilor-din-madeira

Festivalul Es Firo de pe insula Mallorca

La finalul lunii mai, Mallorca petrece pe ritmuri latino in unul dintre cele mai emblematice festivaluri din Spania – Es Firo. In cadrul evenimentului este amintita apararea localnicilor impotriva maurilor care au invadat insula in anul 1561. Se celebreaza prin dansuri traditionale, parade de costume, concerte in aer liber si focuri de artificii.

Cat te costa:

Mallorca 2017tarife de la 425 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel de 3*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

festivalul-es-firo-de-pe-insula-mallorca

Carnavalul Notting Hill din Londra 

Unul dintre cele mai mari festivaluri stradale din Europa este celebrul Notting Hill care are loc la finalul lunii august. Atractia principala a acestui eveniment o reprezinta parada copiilor care isi prezinta cele mai creative si colorate costume pe ritmuri de dans. Tot atunci au loc o multime de spectacole artistice, concerte dar si procesiuni de-a lungul intregului traseu din cartierul Notting Hill al Londrei.

Cat te costa:

Londra 2017tarife de la 660 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

carnavalul-notting-hill-din-londra

Carnavalul Santa Cruz de Tenerife

Al doilea ca importanta in lume dupa Carnavalul Rio din Brazilia, festivalul Santa Cruz se organizeaza in luna februarie si tine aproximativ doua saptamani. In aceasta perioada capitala insulei Tenerife este vizitata de mii de turisti care participa la parade de costume colorate, dansuri traditionale si alegerea Reginei. Parada finala include ceremonii spectaculoase cu focuri de artificii, bucate locale si concerte in aer liber.

Cat te costa:

Tenerife 2017tarife de la 916 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel de 4*, transport avion, participarea la Carnavalul Santa Cruz, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

" Karneval der Kulturen " 2011 Berlin Foto:  Copyright Daniela Incoronato www.daniela-incoronato.de

 

My title page contents