Imi plac solutiile rapide si desrturile usoare, dar in acelasi timp care sa iti mearga la inima. Cu care sa iti stergi gura. Fructele de padure – zmeura, afinele, fragutele, dar in egala masura capsunile sunt ocazii perfecte pentru deserturi faine, de vara. Uite acum reteta mea de cheesecake la pahar.
INGREDIENTE:
- Un pachet de biscuiti digestivi – daca sunteti mai mult de 4 persoane – folositi un pachet mare de 400 de gr. Eu aleg Gullon
- O cutie de branza ricotta de 200 de grame
- O cutie de mascarpone de 250 de grame
- O smantana lichida de min 20% grasime – 200 ml
- Cateva picaturi de esenta de vanilie
- 150 de grame de zahar brun sau de xylitol ( eu folosesc ultima varianta)
Fructe: zmeura/ mure/ fragute/ coacaze rosii. Cam 300-400 de grame. Poti folosi un singur fel de fructe sau le poti combina. E important sa te joci.
MOD DE PREPARARE
- Primul pas: zdrobesc biscutii intr-un castron. Ii poti pisa, insa mie imi place sa exista si bucati mai mari.
- Imi asez pe masa niste cupe de inghetata sau pahare cu picior mai mari
- Prepar crema – pun in blender ricotta, mascarpone, smantana, vanilia, xylitol si mixez pana obtin o spuma pufoasa si densa.
- Apoi, ma intorc la pahare si pun pe fundul lor un strat de biscuti – cam de 1,5 – 2 cm. Ulterior, asez peste ei, un strat de fructe si apoi un strat de crema. Mai vin cu un strat de fructe si iarasi cu un strat gros de crema. Si gata!
- Decorez cu fructe deasupra.
- Pun la frigider pentru vreo 2 ore, pentru ca fructele isi lasa zeama si biscuitii se imbina. Iar restul e deliciu!
- Si sa va mearga la inima!