„Cheia catre disciplina? Consecventa!”

Cheia catre disciplina

„Stii care e cheia catre disciplina? Consecventa!”Acesta este secretul in ceea ce priveste obtinerea unor rezultate pozitive la capitolul disciplina. Daca iti doresti sa vezi rezultate in ceea ce priveste educarea si formarea copilului tau, trebuie sa fii cat mai consecvent.

 

Cei mici trebuie sa poata anticipa care sunt asteptarile tale de la ei, dar si comportamentul tau in cazul in care aceste asteptari nu sunt satisfacute. Spre exemplu, copilul trebuie sa fie constient ca tu iti doresti, spre binele lui, sa isi faca temele. Daca acest lucru nu se intampla, vei fi dezamagita, iar el nu va putea petrece timp in fata calculatorului. Consecventa il ajuta pe cel mic sa se simta important in familie. Si uite asa copiii vor fi mult mai constienti cu privire la comportamentul pe care il ai sau il vei avea.

Acesta este secretul disciplinei

Consecventa este secretul disciplinei. De ce? Pentru ca ii ajuta pe cei mici sa fie mult mai siguri. Nu este corect sa aplici regulile intr-un mod haotic, dupa cum ai chef. Si, unde pui ca nu este nici o metoda eficienta ca cei mici sa invete cu exactitate cum ar trebui sa se comporte.

Un parinte consecvent ii ofera copilului sau o educatie corenta. Iata cateva metode prin care poti sa faci asta:

Alegeti prioritatile

Nu incerca sa abordezi fiecare problema a disciplinei dintr-o data. Astfel, nu vei reusi sa faci altceva decat sa fii coplesita de problema.  Si nu vei mai putea sa le rezolvi efficient. Totul se rezolva treptat! Incearca sa abordezi fiecare problema de comportament a copilului tau, treptat. Incet, poti incepe cu cele care te deranjeaza mai tare, precum accesele de furie, tipatul la tine sau raspunsul obraznic. Aplica efficient metodele de disciplina. Trateaza situatia cu maturitate, concentrare si atentie. Cand apar problemele de comportament, incearca sa fii cu un pas inaintea lui!  Nu ceda si, cel mai important, nu-I recompensa!

Nu va functiona din prima zi

In procesul disciplinei, cel mai bine este sa fii pregatita pentru o cursa lunga. Cel mic nu se va comporta imediat exact asa cum iti doresti. Specialistii sustin ca este nevoie de trei saptamani pentru ca un copil sa treaca peste comportamentul neadecvat. Schimbarea se va realiza, cu siguranta, insa nu in ritmul asteptat de tine.

Aminteste-ti mereu ceea ce ai de facut!

Scrie-ti memento-uri si notite care sa-ti spuna: „ Nu te enerva! ”; „ Incearca sa cooperezi!”; „ Nu ceda! ”. Chiar daca poate pare o metoda simpla, este eficienta! Pune aceste notite la vedere, acasa sau la birou! Citeste-le de cateva ori pe zi! Focuseaza-te pe ceea ce iti doresti si ce este important.

My title page contents