Stii de existenta copilului interior? De nevoile sale? De dorintele sale? Ei bine, adesea, glumim pe seama faptului ca anumite gesturi mai naive sau jucause pe care le facem. Insa, nu uita: ele sunt determinate de copilul nostru interior.

 

Este important sa ii recunoastem prezenta, sa ii acordam atentie si sa ne folosim de resursele pe care acesta ni le ofera. A avea o relatie cu copilul interior iti poate schimba perspectiva asupra vietii si chiar te poate ajuta sa devii un parinte mai bun.

„Exista un copil in tine care nu moare niciodata si care vrea sa se joace in continuare” spune Oana Stoianovici, coach transformational. „Atunci cand ne dam voie sa ne jucam cu copilul nostru interior de fapt intram in universul copilariei si reactivam energia si simbolurile adormite. Astfel putem sa percepem mult mai clar ce simt copii nostri biologici si intuim cum sa vorbim pe limba lor. Le dam sfaturi de adulti intr-un limbaj de copii” continua aceasta.

Te poti conecta la copilul tau interior prin gesturi simple. Aminteste-ti ca un copil traieste in prezent, este lipsit de griji, curios si neobosit in a pune intrebari.

 

  • Bucura-te! E in regula sa sari de bucurie sau sa iti manifesti fericirea prin orice alt gest.

  • Fa loc magiei in viata ta. Crezi in miracole!

  • Joaca-te! La propriu. Sari pe trambulina sau coloreaza.

  • Incalca regulile. Ca adulti avem tendinta sa facem „ce se cuvine”. Din cand in cand, permite-ti o mica rebeliune.

  • Iubeste neconditionat!

 

„Cere timp sa intri in lumea unui copil si el te provoaca sa iesi din zona de comfort. Pare obositor pentru ca ramai adult, dar daca ti-ai da voie sa scoti la iveala copilul din tine, atunci un miracol ar avea loc – te-ai juca cot la cot cu el, te-ai incarca de energie si in pauza intelectuala luata ai avea timp sa te odihnesti mental. Ai putea chiar sa ai insighturi noi care sa ofere perspectiva noua situatiilor cu care te confrunti ca adult. Mai mult decat atat si poate cel mai important, copii tai se vor simti foarte legati de tine si conexiunea afectiva dintre voi se va intari. Astfel, universul copilului, cand incetezi sa-l privesti din exterior  si te lasi tras de iepurele alb prin scorbura ca Alice in tara minunilor, poate sa-ti aduca prospetime, vigoare si multa, multa bucurie” concluzioneaza Oana Stoianovici.

My title page contents