Cum îți înveți copilul în joacă: 5 lucruri pe care cei mici le deprind involuntar

cum îți înveți copilul în joacă

Cum reușesc cei mici să deprindă anumite lucruri simple? Prin exerciți, iar cel mai bun exercițiu este cel amuzant. Tocmai de aceea, azi ți-am pregătit câteva trucuri care te vor ajuta să afli cum îți înveți copilul în joacă, niște lucruri esențiale pe care ar trebui să le cunoască!

Copiii mici învață și se dezvoltă repede. Ei se joacă, învață și experimentează tot felul de lucruri noi. Mai mult decât atât, încep să își dormeze o idee despre cine sunt ei și cum sunt ei diferiți față de ceilalți copii.

Mai mult decât atât, un mediu potrivit în care cei mici pot învăța este grădinița. Prin joacă, la grădiniță, cei mici pot învăța o mulțime de lucruri. Cum îți înveți copilul în joacă? Ei bine, ei au nevoie de oameni în jurul lor, cu care să socializeze, să se împrietenească și să descopere lumea!

Cum învață copiii?

Cei mici învață în tot felul de moduri. În primul rând, copiii învață prin auzi, văz, miros și pipăit. Apoi, cei mici învață prin imitarea gesturilor și limbajului părinților. Ultimul mod prin care pot învăța cei mici este joaca.

Cum îți înveți copilul în joacă?

Joaca este unul dintre principalele moduri în care copilul poate învăța. În acest fel, cel mic învață cum să își gestioneze activitățile, viața și micile responsabilități. Pe măsură ce se joacă cu cei mici, vorbește cu prietenii și socializează la grădinițiă, copilul se pregătește pentru viață de adult.

Potrivit familylives.org iată ce învață copii prin joacă:

  • Joaca cu apă și nisip pot fi două moduri simple prin care cel mic poate învăța despre științe și matematică. Astfel, el învață că apa este lichid nu fluid și nici solid. Înțelege că nisipul este solid, și că nu trebuie să îl mănânce și nici să se joace agresiv cu alți copii. (Spre exemplu să nu arunce cu nisip în ochii altor copii, în gură sau în păr)
  • Pentru fetițe, joaca cu păpușile este un factor extrem de bun de socializare. În timp ce se joacă cu o păpușă bebeluș ele se pregătesc, involuntar dar instinctiv, pentru ziua când vor fi adulți și vor deveni părinți. Mai mult decât atât, jocurile precum desenul, îmbrăcatul păpușilor sau coloratul, sunt jocuri care stimulează creativitatea și inteligența.
  • Construcția blocurilor din cuburi sau piese lego ajută la dezvoltarea inteligenței, iar pe copiii mai mici îi ajută să se dezvolte și să înceapă să recunoască ușor formele și să așeze lucrurile în ordine.
  • Alergatul, jocurile cu mingea sau dansul sunt jocuri ce ajută la dezvoltarea organismului, a flexibilității, coordonării mișcărilor și rezistenței la efort.
  • Jocurile îi ajută foarte mult pe cei mici să de dezvolte, să dezvolte relații de prieteni și să înceapă să fie mai deschiși și mai îndrzneți.
  • Cântatul, indiferent că vorbim despre un instrument sau despre o voce frumoasă, ajută copilul să își dezvolte un simț artistic.

Prin joacă, cel mic va învăța o mulțime de lucruri, tocmai de aceea este foarte important să aibă constant prieteni sau copiii de vârsta lui prin preajmă. Totuși, și mai important este să îi cunoști prietenii. Anturajul joacă un rol extrem de important în viața copilului tău, tocmai de aceea este indicat să fii atentă la prietenii pe care și-i face copilul tău!

 

 

 

 

 

 

My title page contents