Cum previi candidoza vaginala

Cum previi candidoza vaginala. Vara n-am mai iesi din dus! Dar baile lungi in apa calda, dusurile frecvente sau gelurile cu un pH agresiv indeparteaza stratul protector format in mod natural de flora vaginala pentru combaterea infectiilor si ne predispun la candidoza vaginala. Dr. Florenta Cretu (Reprezentant Ropharma) iti spune ce sa faci si de ce sa te feresti, pentru a preveni aparitia candidozei.

Cum previi candidoza vaginala. Igiena in timpul menstruatiei – Frecventa dusurilor in timpul menstruatiei poate creste pana la 3 ori pe zi, insa nu mai mult, deoarece zona vaginala este mult mai putin protejata in timpul menstruatiei, si deci mai vulnerabila in fata infectiilor.

Evita tampoanele interne – acestea pot fi folosite doar in timpul zilei si in anumite situatii absolut necesare precum la mare sau la piscina. Este foarte important sa schimbi tampoanele la fiecare 2-3 ore, deoarece ele contin substante ce favorizeaza aparitia infectiilor. In general, medicii recomanda folosirea absorbantelor cu invelis moale, de bumbac, astfel incat interiorul vaginului sa fie protejat.

Cum previi candidoza vaginala. Contactul sexual – trebuie urmat intotdeauna de un dus in zona intima, la exterior. Atentie insa, acestea au doar rolul de a mentine curatenia si prospetimea, nu actioneaza in nici un caz ca un contraceptiv.

Cum previi candidoza vaginala. Lenjeria intima – articolele din materiale sintetice favorizeaza migrarea bacteriilor, impiedica evaporarea transpiratiei si a secretiilor, astfel ca se creeaza un mediu umed, propice dezvoltarii infectiilor. Lenjeria intima trebuie sa fie din bumbac deoarece lasa pielea sa respire. De asemenea, in timpul noptii este recomandat sa nu purtati deloc lenjerie intima pentru a mentine prospetimea si pentru a preveni inmultirea bacteriilor cauzata de caldura si umiditate.

Desi zona vaginala indeplineste in mod natural rolul de autocuratare, aceasta necesita in mod constant grija si atentie in modul de ingrijire. Utilizarea produselor potrivite si respectarea regulilor de igiena in perioadele delicate sunt masuri esentiale care asigura o stare de bine si ajuta la prevenirea infectiilor ce pot afecta viata sexuala sau provoca infertilitate.unnamed(1)

Produsele din gama Lady Health au  in componenta ingrediente naturale (extract de arbore de ceai, extract de aloe vera, glicerina, acid hialuronic, acid lactic, probiotice din iaurt filtrat) care previn dezechilibrele de la nivelul florei vaginale.

 

foto Shutterstock.com

My title page contents