Cum să crești un copil fericit? Ce este fericirea, de fapt?

Cum să crești un copil fericit

Cum să crești un copil fericit sau ce este fericirea? Este foarte greu de definit acest sentiment, dar ar putea fi rezumat într-un amestec inteligent de seninătate, bucurie, ușurință și satisfacție. Pe scurt, toate senzațiile pozitive și constructive. Fiecare părinte își dorește să crească un copil fericit, iar „meseria” de părinte este probabil cea mai complexă meserie care există. Departe de un adevăr absolut, este încă posibil să definim câteva obiceiuri bune de educație care contribuie la fericirea copilului .

 

Obiceiuri bune de educație pentru a crește un copil fericit.

Relațiile

Mai ales când copilul este foarte mic, predomină influența maternă. Din acest motiv, este important ca părinții să-și lase relația deschisă cu copilul lor. Un copil care crește prin experimentarea unor relații diferite, va fi un adult capabil să găsească bucurie și fericire în diferite moduri. Să construiască, să simtă satisfacție și pasiune pentru mai mult de un tip de relație. Cu consecințe pozitive și din punct de vedere sentimental.

Libertatea de a fi tu cu tine

Nu cred că există un sentiment mai rău decât lipsa libertății de a fi ceea ce într-adevăr simți că ești. Lipsa libertății este foarte întâlnită în rândul copiilor și derivă din lipsa aprobării părinților. Lipsa de aprobare, de cele mai multe ori, nu se manifestă în cuvinte. Este transmisă foarte clar, fie dintr-o privire, o grimasă sau din tonul vocii. Prin urmare, este important ca părinții să-și amintească mereu că indivizii sunt, din fericire, deosebiți unul de celălalt și că unicitatea este o resursă minunată. Deci, mai întâi de toate, este esențial să-ți accepți copiii pentru ceea ce sunt.

Așteptările

Ceea ce așteaptă o mamă și un tată din partea copiilor, este foarte bine înțeles de către copii, chiar dacă așteptarea părinților nu este niciodată verbalizată. Prin urmare, este bine să subliniem importanța anumitor valori și comportamente și să-l facem pe copil să înțeleagă că este o resursă pozitivă pentru viața sa și nu o modalitate de a-i mulțumi părintelui. Nu trebuie să așteptați de la copil ceea ce voi nu ați primit sau nu ați realizat.

Joc liber și plictiseală

Copilăria ar trebui să fie trăită ca o etapă cu multe jocuri și cu libertate de exprimare. În schimb, copiii de astăzi trăiesc zile încărcate, programate în agenda părinților: școală , activități, sport. Nu mai există spații goale, plictiseala nu mai există. Plictiseala este îndepărtată de aceiași părinți, care nu înțeleg că un copil este doar un copil și nu trebuie să facă ceva chiar tot timpul. Se poate bucura și de plictiseală. Părinții, de multe ori au ei o problemă și demonstrează un comportament hiperactiv pe care și-l arată și calmează prin activitățile copiilor. Îi încarcă pe ei, lipsindu-i de libertate. În schimb, este bine ca și copiii să experimenteze cu joc liber, plictiseală, timpi „morți”, să facă ce vor. În acest fel, ei își dezvoltă creativitatea și inteligența.

Ca părinte, învățăm zi de zi cum se crește un copil fericit!

 

 

My title page contents