Cum sa fii multumit cu ceea ce ai?

Este in firea umana sa ne dorim mai mult si mai bine. Dar aceasta aspiratie aduce cu sine nemultumire. Rationamentul care sta in spate este: ceea ce am este insuficient, ma nemultumeste si de aceea imi doresc mai mult. Invata cum sa fii multumit cu ceea ce ai.

 

Evolutia este foarte importanta pentru fiecare dintre noi, insa parcurgand acest drum trebuie sa acordam o atentie speciala recunostintei. A multumi pentru ceea ce avem deja este o atitudine foarte sanatoasa, care ne va tine departe de gelozie, individie si comparatia cu altii care au mai mult decat avem noi. Bucura-te de ceea ce ai deja urmand acesti pasi.

Fa din recunostinta o practica zilnica.

Aceasta este asemenea unui muschi care are nevoie sa fie exersat, dar fara pauza deoarece aceste momente sunt oportunitati de a pica in plasa lui mai mult, mai bine.

Creeaza un jurnal al recunostintei in care sa notezi lucrurile pentru care multumesti in fiecare zi. Nu te focusa doar pe lucrurile mari, ci si pe maruntisuri de genul un loc bun de parcare. De asemenea, indreapta-ti atentia si spre lucrurile mai putin bune, dar care sunt oportunitati de invatare. Acest jurnal te va ajuta sa reincadrezi si sa schimbi perspectiva asupra vietii tale, ducand-o inspre o latura mai pozitiva si mai constructiva.

Constientizeaza ca cei din jurul tau sunt oglinzile tale.

De obicei, avem tendinta sa vedem la cei din jurul nostru lucrurile care nu ne plac la noi, dar nu suntem constienti de acest fapt. Ne reflectam in ceilalti. Aceasta constienzare te va ajuta sa treci dincolo de gelozie, invidii, judecata. Ia-ti un moment si intreba-te: „De ce ma deranjeaza modul arongant in care se poarta colegul meu? Care sunt situatiile in care ma port asa?” sau „Ce calitati l-au ajutat pe acest om sa reuseasca? Curajul? Increderea in sine? Eu le am sau trebuie sa mai lucrez la ele?”

Conecteaza-te cu oamenii din jurul tau.

De multe ori, uitam sa fim recunoscatori si ne simtim separati de ceilalti, pentru ca nu mai suntem conectati cu ei. Asigura-te ca porti in mod constant discutii semnificative, incarcate de sens, cu oamenii din jurul tau. Intalneste-te cu ei dincolo de ecrane. Cu cat ne simtim mai conectati cu ceilalti, cu atat suntem mai recunoscatori.

Ofera ajutor.

Cel mai bun mod in care putem aprecia ceea ce avem deja, este sa ii ajutam si sa ii sprijinim pe cei care au mai putin decat noi. Asa ca, fa voluntariat, implica-te in diverse cauze care sunt se interes pentru tine. Aceasta schimbare de perspectiva te va ajuta sa hranesti sentimentul de recunostinta.

Fa ceva creativ.

Petrecem majoritatea timpului muncind si discutand. In viata noastra nu alocam timp jocului, exprimarii creativitatii. Acceseaza partea drepta a creierului responsabila de acest aspect si fa un aranjament floral, decoreaza-ti unghiile, picteaza, coloreaza si bucura-te de proces.

(articol inspirat de wellandgood.com)

My title page contents