Cum sa fii un parinte pozitiv?

A face parenting pozitiv inseamna a creste copii fericiti, independenti si increzatori. Aceasta abordare vine in constrast cu vechile metode de crestere, bazate pe pedepse si amenintari. De ce? Pentru ca ele nu fac decat sa creasca gradul de anxietate al unui copil si sa ii transmita faptul ca iubirea este conditionata. Uite cum poti sa fii un parinte pozitiv.

 

Peste ani, un copil nu isi va aminti ce a spus un parinte, ci mai cu seama felul in care acel parinte l-a facut sa se simta. O generatie de parinti iubitori si autentici schimba mentalul noii generatii, si mai departe lumea.

Cum faci asta? Iata o lista de sfaturi de la raisedgood.com.

Fii autentic.

In prezenta copilului tau, fii tu insuti. Nu te ascunde in spatele unei mastii de parinte perfect. Lasa-l sa te vada asa cum esti, cu bune si cu rele, cu frustrari, tristeti sau suparari. Copiii sunt niste fiinte sincere, asa ca este de dorit sa le raspundem in acelasi mod, asumat, despre cine suntem noi.

Cere-i scuze.

Atunci cand situatia o cere, nu ezita sa faci acest lucru. In primul rand, ii vei da un exemplu. De asemenea, asta ii indica copilului faptul ca parintii nu sunt perfecti. Si parintii gresesc si este este in regula sa se intample si acest lucru. Admitand si cerandu-ne iertare, putem merge mai departe. Parintele este mai vulnerabil in fata copilului si asta face sa creasca conectarea dintre voi.

Spune DA.

Nu poti spune DA de fiecare data, dar nici nu spune NU din prima. Cateodata parintii le refuza copiilor anumite lucruri, doar pentru ca inseamna ceva mai multa bataie de cap, nu pentru ca este imposibil sau nesigur. Este important ca si copilului sa ii fie validate nevoile. Asa ca, incearca sa inlocuiesti cativa NU cu DA.

Planifica timp special pentru tine si copilul tau.

Timpul petrecut intr-un mod aparte da profunzime conectarii dintre parinte si copil. Este oportunitatea pentru copil sa primeasca toata atentia parintelui. Incearca sa petreceti 15 minute pe zi intr-un mod special. Alternati si hotarati pe rand ce veti face in acel moment. Acorda-i toata atentia. Nu te lasa furata de telefon.

Imbratiseaza-l.

Copiii au nevoie pana la 12 imbratisari pe zi. Asa ca nu rata nicio ocazie sa o faci. De buna dimineata, de la revedere si reintalnire, inainte de culcare, sau in timp ce va uitati la un film.

Nu scapa din ochi obiectivele pe termen lung.

Iti doresti sa fie independent, iubitor, generos, sanatos, increzator, responsabil? Amintindu-ti din cand in cand de acestea, vei lua mai usor decizii cu insemnatat

My title page contents