Cum simplifici viata unui copil?

Sunt copii care au un program la fel de incarcat ca cel al unui adult. Merg la scoala, la afterschool si la o sumedenie de activitati extracuriculare. Acest program echivaleaza cu cel al unui adult care munceste 8 ore pe zi, face sport si se ingrijeste de casa. Wow! Si totusi, cum poti sa simplifici viata unui copil?

 

 

Atat copilul, cat si adultul ajung sa se simta coplesiti de toate lucrurile pe care le au de facut. Insa cand vorbim de un copil in dezvoltare, acesta are nevoie de simplitate. Incetinirea ritmului este o binefacere.  A opta pentru simplitate da ocazia parintilor sa le arate copiilor iubirea neconditionata. Sa isi intareasca legatura si in final sa fie mai fericiti.

Raisedgood.com ne da cateva idei referitoare la cum putem integra simplitatea in viata noastra atat de tumultoasa.

Decongestioneaza mormanul de jucarii.

Mai putine jucarii il vor determina pe cel mic sa isi foloseasca imaginatia intr-un mod cat mai creativ. Iata cateva idei care te pot ajuta sa faci ordine. Scapa de jucariile stricate! Si tot asa de de cele care au piese lipsa, de cele care nu ii stimuleaza imaginatia pentru ca implica apasarea unui buton si cam atat. Lor li se adauga cele cu care copilul nu s-a jucat de mai bine de o luna de zile. Pastreaza jucariile care sunt favoritele copilului.

Simplifica informatia.

Creierul copiilor nu este dezvoltat suficient astfel incat sa proceseze informatii destinate adultilor. Expunerea la stiri despre evenimente tulburatoare poate fi o sursa de neliniste reala. Incearca sa formulezi, ceea ce copilul are nevoie sa stie despre lume, intr-un limbaj simplu. In ceea ce priveste evenimentele dureroase, alege sa te informezi dupa ce el merge la culcare.

Expune-l cat mai putin posibil la ecrane.

Aceasta reprezinta una dintre cele mai mari provocari pentru un parinte. Conform Academiei Americane de Pediatrie, un copil petrece in medie 7 ore pe zi in fata ecranelor de televizor, calculator, telefon, tableta. Este ingrijorator. Ce poti face? In primul rand, fii tu un exemplu pentru copilul tau. Impune cateva reguli pentru toti membrii familiei, de genul un weekend fara social media sau inchiderea telefonului cu o ora inainte de culcare. De asemenea, evita sa te uiti in permanenta in telefon atunci cand te afli in prezenta lui.

Invata-l sa se bucure de lucrurile simple.

Petreceti timp in natura. Colectionati frunze, pietre sau mancati in parc. Vizitati o ferma de animale. Este o modalitate minunata de a petrece timp in aer liber, de a invata si a descoperi lucrurile minunate care ne inconjoara. Natura ofera posibilitati nelimitate de stimulare sanatoasa a creativitatii si de consolidare a increderii.

Simplifica ritmul vietii.

Viata se desfasoara pe note inalte si pe note joase, asemenea unui cantec, spune in Simplicity Parenting, Kim John Payne. Notele inalte sunt reprezentate de scoala, sporturi, lectii de muzica sau petrecerile aniversare. Notele joase se refera la plimbatul cainelui, a manca o inghetata sau a te juca. Este important sa ne cladim viata pe ceea ce inseamna note joase, deoarece ne ajuta sa ne detensionam si sa crestem conectarea cu copilul.

Simplifica activitatile planificate.

De multe ori parintii se transforma in soferi de taxi pentru copiii lor, pe care ii poarta de la o activitate la alta. In schimb, fa o prioritate din timpul dedicat jocului liber. Acest lucru te va ajuta si pe tine sa te relaxezi si sa te conectezi mai bine cu el.

 

 

My title page contents