De ce ne face masajul fericiti

Ai observat ca dupa o sedinta de masaj te simti mai bine nu numai fizic, dar si psihic? Odata cu decontracturarea musculara si mobilizarea articulatiilor, masajul aduce si o stare de bine, de confort mental si o linistire a sufletului, iar motivul acestei stari de fericire post masaj este eliberarea de endorfine.

Dar ce sunt endorfinele? Endorfinele sunt substante produse de creier si au rolul de a ne ajuta sa supravietuim vietii stresante de zi cu zi. Studii efectuate la Pain Center in Arizona, arata ca endorfinele blocheaza durerea, efectul lor fiind mai bun decat morfina sau codeina.

Exista anumiti stimuli care declanseaza secretia de endorfine: expunerea la lumina, anumite alimente precum ciocolata sau piperul, muzica si, desigur, masajul.

Masajul declanseaza eliberarea unei cascade de endorfine in sange, de care profita intregul corp: durerile musculare se atenueaza, starea de oboseala dispare, corpul se simte rejuvenat si mintea eliberata de stres.

In functie de tipul de masaj, raspunsul corpului este diferit. De exemplu, o sedinta de 15 minute la scaunul special de masaj stimuleaza si energizeaza corpul si mintea. Un masaj de o ora, cu manevre lente si in profunzimea masei musculare, are un efect de relaxare totala, atenueaza stresul si faciliteaza somnul.

Dar pana la urma, indiferent de tipul de masaj ales, endorfinele si-au indeplinit rolul: ne-au indus o stare de bine totala, care seamana cu atat de ravnita stare de fericire…

Pentru ca 9vrem ca tu sa fii fericita cat mai des, iti oferim sansa de a castiga un card cadou (o sedinta de 50 de minute de Stress Relief Massage), oferit de Eden Spa. Scrie-ne intr-un comentariu la acest articol cand ai fost ultima oara la un spa si te poti numara printre rasfatate!:)

 

Termeni si conditii

1. Participa la concurs in perioada  11 – 18 noiembrie 2015  si poti castiga unul dintre 2 premii oferite de Eden Spa.

2. Premiile se vor acorda prin tragere la sorti (efectuata automat, cu ajutorul calculatorului), pe data de 19 noiembrie 2015.

3. Numele castigatorilor vor fi afisate pe site. Daca iti regasesti numele pe site, te rugam sa trimiti un mail la simona@9vremparinti.ro, care sa contina datele tale personale, o copie dupa cartea de identitate, un e-mail si un nr. de telefon.

 4. NU se acorda contravaloarea in bani a premiilor!

 

 

LATER EDIT

Random.org a decis:) – cele 2 rasfatate cu un cate un Stress Relief Massage la Eden Spa sunt Roxana Popa si Miha Ella Andrei! Felicitari si masaj placut!

 

My title page contents