Destinatii de calatorie care te pot imbogati spiritual

Destinatii de calatorie care te pot imbogati spiritual

Destinatii de calatorie care te pot imbogati spiritual? Exista asa ceva? Madalina Isar crede cu tarie ca DA. Azi, din ce in ce mai multi turisti romani opteaza pentru un nou concept de vacanta – Mindful Traveling.  Calatoriile pentru minte si suflet in care te poti dezvolta spiritual.

 

Mindful Traveling poate fi o calatorie initiatica in locuri cu incarcatura energetica mare. Calatorii unde sa-ti gasesti pacea interioara prin activitati de yoga, meditatie sau vizite spirituale in temple si biserici.

  1. India

Unul dintre cele mai cunoscute centre spirituale ale lumii, India este pentru initiati cel mai bun loc de pornire spre atingerea starii supreme numita ”Nirvana”. Mama India poate fi chiar si pentru occidentali un loc excelent in cautarea iluminarii, a liniștii și energiei benefice.

India

India

Rishikesh – orasul centrelor de yoga

Practici precum yoga si meditatia in temple si arshamuri sunt elemente primordiale in cultura Indiei. Rishikesh este orasul cel mai adecvat pentru un tur spiritual in initiere hindusa.

Varanasi – lacasul sfant al tarii

Intreaga Indie este impanzita de temple inchinate zeilor precum Krishna, Ganesha sau Brahma. Locul cel mai sfant unde orice hindus trebuie sa ajunga macar o data este Varanasi – traversat de fluviul sacru Gange unde spiritualii vin pentru a se purifica cu apa sfanta sau pentru a arde impresionantele ghaturi din bambus in timpul slujbelor desfasurate in miile de temple.

India

India

Circuit India 

Tarife de la 1049 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri 4*, transport avion, tururi si excursii prevazute in program, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

  1. Tibet

Tibet sau Acoperisul lumii se afla la o altitudine de 4.500 de metri, iar o calatorie aici poate fi oricum, dar nu si comuna! Acest loc sacru al tibetanilor este impanzit de temple budiste, unde calugarii invart zilnic rotile rugaciunii in cautarea iluminarii si a iertarii.

 

Tibet

Tibet

 

Palatul lui Dalai Lama

Palatul Potala cu cele 1000 de „chipuri diferite” este una dintre cele mai mari structuri religioase din intreaga lume, parte din patrimoniul UNESCO. Acest centru sacru budist  gazduieste 10.000 de altare si mai bine de 200.000 de statui religioase.

Lacul sacru Yamdrok Yumtso

Se spune ca orice budist trebuie sa ajunga macar o data la lacul Yamdrok Yumtso ce face parte din sufletul naturii tibetane, si care ar fi de fapt o Zeita Metamorfozata. Pentru ca se afla la o altitudine de 4441 metri aici iti vei gasi fara indoiala linistea si pacea interioara, departe de stresul cotidian, aglomeratia marilor orase si praf.

 

Tibet

Tibet

 

Circuit China – Tibet 

Tarife de la 6090 euro/persoana, 18 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, tururi si excursii conform programului, ghid local.  Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

  1. Spania

Turistii din toata Europa ajung in Spania din mai multe motive, fie pentru relaxare pe plaje idilice sau in explorarea insulelor cu iz exotic. Chiar si asa, mai bine de 150.000 de pelerini parcurg traseul initiatic spre Santiago de Compostela.

El Camino de Santiago

Drumul de pelerinaj numit El Camino de Santiago porneste mai exact de la granita cu Franta si se opreste la Catedrala cu moastele Sfantului Iacob din localitatea spaniola Santiago de Compostela. Acesta este al treilea cel mai mare drum de pelerinaj crestin din lume, unde crestinii parcurg pe jos o distanta de 900 km in cautarea sinelui.

 

Spania

Spania

 

Circuit Portugalia si Santiago de Compostela 

Tarife de la 459 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

  1. Indonezia

Colt de rai unde natura se imbratiseaza cu spiritualitatea, iar templele impozante domina junglele sau plajele exotice, Indonezia poate fi cel mai bun loc unde sa te initiezi in primele taine ale meditatiei.

 

Indonezia

Indonezia

 

Impresionantul templu Borobudur

Unul dintre cele mai importante temple budiste ale lumii, Borobudur se afla la circa 40 de km de orasul Yogyakarta din Java. Acest complex cu forma de piramida si cercuri concentrice in mijlocul carora se gasesc statuete care il reprezinta pe Marele Buddha, are o istorie controversata fiind datat de acum mai bine de 1000 de ani.

 

Indonezia

Indonezia

 

Bali, insula zeilor

In Bali este foarte usor sa-ti gasesti Zen-ul. Aici te poti implini spiritual fie ca te afli pe plaja sau ca te rogi in unul dintre sanctuarele budiste. Bali este supranumita pe drept Insula Zeilor datorita celor 20.000 de temple aflate aici.

Sejur Bali 

Tarife de la 1199 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Destinatii de calatorie pentru sufletul tau

  1. Israel

Tara Sfanta, Israel este locul unde cele trei mari religii monoteiste ale lumii se intersecteaza. Cele mai multe locuri sacre descrise in Biblie se regasesc raspandite in toata tara. In preajma marilor sarbatori crestine, precum Craciunul sau Pastele se organizeaza cele mai multe pelerinaje la centrele religioase.

 

Israel

Israel

 

Experiente memorabile in Ierusalim

O calatorie initiatica in Ierusalim poate sa inceapa cu Drumul Crucii cu cele 14 opriri ale lui Hristos si reculegere in Biserica Sfantului Mormant. La fel de bine, poti urca pe Muntele Maslinilor pana la Gradina Ghetsimani, unde Mantuitorul obisnuia sa se roage.

Circuit Israel 

Tarife de la 495 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri 3*-4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, insotitor de grup. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

  1. Grecia

Patria zeilor gazduieste o multime de locuri sacre – de la maretul Oracol Delphi despre care se credea ca este ”buricul lumii” si pana la manastirile cocotate in varf de stanca.

Muntele Athos

O calatorie initiatica pe Sfantul Munte poate fi experimentata doar de barbati.  Femeilor le este interzis accesul in zona sfanta, insa exista varianta unei croaziere in jurul peninsulei muntoase, prin care poate fi observat centrul monahal de pe mare. Muntele Athos gazduieste 20 de manastiri ortodoxe, mai bine de 10 schituri si zeci de chilii in care traiesc peste 1800 de calugari si pustnici.

 

Grecia

Grecia

 

Meteora

Meteora este al doilea cel mai important complex de manastiri ortodoxe din Grecia dupa Muntele Athos, dar si  unul dintre cele mai frumoase colturi de veneratie ale planetei. Calugarii au ridicat aici biserici sculptate in peretii stancilor maronii pentru a fi mai aproape de divinitate si mai departe de cele lumesti. Aici spiritualitatea si maretia naturii se imbratiseaza, pentru a-i oferi pelerinului o experienta unica in viata.

 

Grecia

Grecia

 

Circuit Grecia 

Trife de la 310 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*, transport autocar, vizitele prevazute in program, insotitor de grup. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Sursa foto: pixabay.com
My title page contents