Andreea Marin

Pretuieste viata! Cum arata o dieta tinuta cu succes? Kilogramele se desprind rand pe rand in primele saptamani ale unei diete eficiente. Si totusi…iata ce ne spune Andreea Marin.

 

Toate regimurile de slabit, se stie, au momentele lor de agonie si extaz. Vine si etapa in care cifrele de pe cantar nu se vor mai misca, ci se vor incapatana sa ramana pe loc. Nu intrati in panica, e punctul mort, si are o explicatie stiintifica. Cum reusim sa trecem de moment, sa nu simtim descurajarea in drumul nostru catre obiectivul final?

Eu am 3 reguli de baza pe lista mea de prioritati in domeniu si v-am promis ca azi va povestesc pe indelete despre fiecare in parte.

  1. Ramaneti pe baricade

Sus capul, lasati frustrarile la o parte si continuati sa va tineti de regim. Una la mana, pentru ca trebuie sa fiti consecvente, odata ce v-ati apucat sa faceti o treaba. Si doi la mana, pentru ca ele, kilogramele, continua sa se topeasca. Chiar si asa, cu taraita, cu feliuta de 125 de grame pierdute pe saptamana, intr-un an, dati jos ditamai caramida de 8 kilograme!

  1. Faceti miscare

Daca inca n-ati facut-o, acum este momentul. Miscarea este calea de aur pentru oricine vrea sa treaca de „punctul mort”. Exercitiile fizice ne ajuta sa ardem caloriile si sa crestem masa musculara, care, asociata cu pierderea grasimilor, ne pune pe picioare rata metabolismului bazal.

Despre metabolismul bazal

Si uite ce inseamna: e necesarul zilnic de energie al unui organism care se afla in stare de repaus total. Cu alte cuvinte, aceasta energie ajuta inima noastra sa bata, plamanii sa se dilate, rinichii sa filtreze. La fel toate celelalte organe si functii vitale sa se mentina in buna functiune si dupa ora de culcare. Atunci cand slabim, si masa noastra corporala scade, la fel si rata metabolismului bazal. Asadar, miscare este exact ce ne trebuie. Exercitiile fizice ne asigura un tonus bun si ne modeleaza corpul, adica exact ce ne dorim.

  1. Fiti un strateg inteligent

Expertii in fitness au remarcat ca schimbarea de tactica este o metoda buna de a invinge inertia. Daca va ‚surprindeti’ corpul cu o schimbare brusca de dieta si cu un alt tip de exercitii fizice, aveti sanse sa urniti carul din loc. Lasati organismul sa asude in efortul de a se adapta. Varietatea ne face si ea bine ferindu-ne de plictiseala.

3 reguli v-am promis.

Nu-i chiar asa de greu, nu-i asa? Daca nu incerci, nici nu vei sti. Ce pot sa-ti spun la final e ca un „punct mort” in timpul dietei poate fi un bun prilej de a va decide daca mai e cazul sa continuati. Daca ati atins o greutate normala, va simtiti bine in pielea dvs, iar privirile admirative ale celor din jur va confirma ca sunteti in forma de zile mari, poate ca ar fi mai intelept sa va treceti numele pe lista invingatorilor si sa puneti punct regimului de slabit. Evident, nu este cazul sa serbati evenimentul cu sarmale si tort. Concentrati-va asupra metodelor de a mentine ceea ce ati obtinut cu atata truda. Mancati sanatos si duceti o viata cat mai activa si veti avea mari satisfactii! Moderatia – nu restrictiile exagerate – va vor face zilele mai luminoase. Pe cuvant!

 

 

Acest articol este realizat in colaborare cu Andreea Marin si „Pretuieste Viata” si cu radioul Itsy Bitsy. Textul este o preluare dupa una dintre temele emisiunilor Andreei, „Pretuieste Viata”.

Itsy Bitsy

Itsy Bitsy

My title page contents