Edutainment in stil LEGO

O expozitie LEGO® in oras mobilizeaza toti copiii si parintii pe o raza de cel putin 10 kilometri. Iusti Damian a fost „tata de serviciu” astazi si a mers cu Stefan (6 ani) la expozitia Superconstructorii LEGO®. Reactii la cald:)

Ora 7,20, marti, 23 iunie. Stefan, baietelul meu de 6 ani, intra in dormitor nauc de somn inca, asa ca ma prefac ca dorm. “Mami”, il aud imediat. Sotia mea chiar doarme, asa ca nu-i raspunde. “Mami”, nu se lasa Stefan. “Da”, ii raspunde maica-sa, inca adormita. “Azi am vacanta?” “Da”. “E marti, doar eu sunt in vacanta, nu-i asa?” “Da”. “Ura! Merg la expozitia de LEGO®. Tati, trezeste-te sa nu intarziem”.

Invitatia la expozitia Superconstructorii LEGO® era pentru ora 11, dar noi am ajuns la 10,30, sa nu cumva sa ratam inceputul.

Copilul din mine, pe care incerc sa il tin sub control ca sa nu-i dau apa la moara lui Stefan, cred ca era mai surescitat decat Stefan insusi, lucru pe care l-am observat din reactia copilului, care m-a intrebat la un moment dat ”tati, de ce mergem asa de repede?”. Imaginati-va! Daca eu, ca adult, voiam sa ma joc cu tot ce am gasit acolo, ce era in mintea fiului meu? Am trecut de la o piesa la alta pe fast forward, pentru ca, imediat ce ne opream la una dintre jucarii, el descoperea alta si ne mutam la ea. In cinci minute am trecut in revista toate jucariile, dupa care Stefan s-a dus sa incerce sa construiasca tot ce vazuse acolo, iar eu am luat-o de la capat.

Daca vreti parerea mea de adult, va spun doar atat: nu se poate descrie in cuvinte ce este acolo. De la sonde de petrol, la Tower Bridge, dupa ce treci printr-o roata de carnaval, intri apoi intr-o mina, dupa care te cateri cu un lift langa care exista un mic tanc si niste mici roboti care joaca fotbal, expozitia iti face imaginatia sa o ia razna. Nu m-am putut opri si am luat-o de la capat sa vad toate jucarile, pentru ca nu este suficient doar de doua ori. Acest concept de EDUTAINMENT( EDUCATION + ENTERTAINMENT), de care, apropo, abia am aflat, mi se pare o chestie foarte interesanta. Felul in care se incearca explicarea unor concepte fizice simple, cu ajutorul unor piese de LEGO®, ar merita mult mai mult decat un articol. Jucariile de acolo, pentru ca sunt jucarii pana la urma, sunt unele dintre cele mai bune metode de explicare a unor principii din fizica care ar parea abstracte, dar aici capata sens. Daca as da un singur exemplu, ar inseamna sa le desconsider pe celelalte si asta nu mi se pare corect.

Oricum, Stefan a avut o zi super tare pentru ca, pe langa faptul ca isi doreste sa le cumparam pe toate, lucru la care subscriu si eu, pe tot drumul spre casa mi-a povestit despre ce vrea el sa faca cu piesele de LEGO® disparate pe care pana acum le ignora. Iar acest lucru mi-a confirmat ceea ce am simtit si eu acolo. Concluzie? Nu este niciodata prea tarziu sa te simti copil.

Nu rata expozitia interactiva „Superconstructorii LEGO®” care este deschisa la Afi Cotroceni, vizavi de cinematograf, in perioada 19 iunie – 31 august. Pregateste-te moral de acasa ca vei fi nevoit sa investesti o suma (mai mica sau mai mare, in functie de buget) intr-un LEGO®.

PS1 (scris de mama lui Stefan)

“Cum te-ai distrat, Stefi?”

“A fost super, mami. M-au lasat sa si construiesc. Si tati mi-a luat si un LEGO® cu Minecraft, cadou ca am terminat clasa pregatitoare. Ma duc la mine in camera sa-l fac. Sa nu ma deranjeze nimeni”.

 

 

My title page contents