Minuni ale lumii

Azi, e Egipt. Pentru ca, Madalina Isar crede ca Egiptul e un loc magic pe care merita sa il vedem macar o data in viata. De ce? Pentru singura minune antică care a rezistat timpurilor moderne – Piramida lui Keops. Pentru templele enigmatice din văile fertile ale Nilului si mormintele somptuoase ale faraonilor. Egiptul gazduieste bijuterii unice in lume, pe care orice pasionat de calatorii trebuie sa le descopere cel putin o data in viata.

 

Cea mai veche destinatie turistica din lume. Locul in care s-au organizat primele croaziere – pe apele Nilului, Egipt este o destinatie enigmatica plina de mistere. Povesti cu zei, treceri in lumea de apoi, legi ale universului si reguli matematice respectate intocmai de egiptenii antici. Daca esti pasionata de arheologie si istorie, descopera in acest sezon una dintre cele mai populare destinatii: Egipt!

Marile Piramide de pe Platoul Giza

La periferia orasului Cairo, pe platoul Giza din desert, rasar semete cele mai cunoscute piramide din lume. Marea Piramida inchinata lui Keops considerata una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Alaturi, alte două piramide mai mici – Kefren si Mikerinos. Ele fac parte dintr-un complex stravechi, realizate acum mai bine de 4000 de ani, parte din UNESCO.

 

Marile Piramide de pe Platoul Giza

Marile Piramide de pe Platoul Giza

 

Minuni ale lumii

Complexitatea acestor constructii realizate din blocuri masive de calcar care cantareau circa 2 tone fiecare, a fost notata de Herodot. El  spunea in scrierile sale ca preotii egipteni au adunat mai bine de 8 milioane de sclavi ce au lucrat in echipe la realizarea piramidelor. Aceste lucrari care au durat mai bine de 20 de ani.

Armonie perfecta

Potrivit teoriilor matematice, cele trei mari piramide au fost realizate in armonie cu universul. Ele au o aliniere perfecta cu cele trei planete (Mercur, Venus, Saturn) parte din Centura Constelatiei Orion. Complexul piramidal este pazit indeaproape de marele Sfinx fara nas. Un leu intins cu cap de om impresionand prin inaltime.

 

Minuni ale lumii

Minuni ale lumii

 

Oferte Speciale Sejur Egipt 

Tarife de la 429 euro/persoana, 7 nopti de cazare la hotel 4* cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

Cairo, capitala atipica incarcata de istorie

La prima vedere orasul Cairo, una dintre cele mai mari metropole ale lumii, iti poate parea haotic. Cauza? Traficul si caldura insuportabila. Insa o data ce il descoperi, treptat,  te va hipnotiza. Arhitetcura orasului Cairo, usor contrastanta, imbina elemente islamice cu blocuri moderne.

Cele mai cele

Cea mai mare atractie a locului este incredibilul Muzeu de Arheologie. Acesta gazduieste cele mai multe artefacte egiptene din intreaga lume. Sunt aici mai bine de 120.000 de piese stravechi expuse in vitrine si expozitii dintre cele mai interesante.

Tutankhamon

Vasta colectie de papirusuri, sala mumiilor si marea incapere dedicata celui mai tanar faraon, Tutankhamon.  Mormantul sau este singurul care a fost gasit in stare intacta din Egipt. Aici se gasesc expuse: sarcofagul cu masca din aur, bijuterii din fildes si pietre pretioase. Li se adaug toate podoabele gasite in interiorul mormantului sau, sunt locuri pe care nu trebuie sa le ratezi aici.

 

Luxor și Valea Regilor

Luxor și Valea Regilor

 

Luxor și Valea Regilor

Cel mai mare muzeu in aer liber al lumii, Luxor este locul marilor descoperii egiptene. Acum mai bine de 2000 de ani aici au fost ridicate temple ce se invart dupa soare. Acestea au basoreliefuri incredibile, hieroglife ce descriu viata faraonilor, cu impozante sanctuare inchinate in special triadei Amun-Ra-Mut.

Karnak

Aici se gaseste cel mai complex dintre templele egiptene – Karnak, locul la care vechii egipteni trebuiau sa ajunga macar o data in viata. Aici, chiar si dupa mii de ani vechime, esti uimit  de coloanele sale marete si imensi sfincsi ce protejeaza intrarile sacre. In Marea Sală Hipostila, de peste 6000 de metri patrati, legendele sunt vii. Se spune ca aici peretii ascund povesti unice. La apus, cand soarele se strecoara printre coloane, iar vantul ajunge in peretii crapati, ai impresia ca zeii iti vorbesc.

Valea Regilor

Pazita de Colosii lui Memnon, Valea Regilor este un loc impresionant la care trebuie sa ajungi pentru a observa maretia faraonilor chiar si dupa moartea lor, cu ale lor mormite sapate in stanca. În urma sapaturilor arheologice, in Valea Regilor s-a gasit in stare intacta Mormantul lui Tutankhamon, cel mai enigmatic faraon egiptean.

Hurghada si Sharm el Sheikh

 

Hurghada si Sharm el Sheikh

Hurghada si Sharm el Sheikh

 

 

Dupa lectiile lungi de istorie incarcate cu povesti mitologice, o escapada la Marea Rosie, poate fi exact ce ai nevoie. Hurghada, fostul sat de pescari uitat de timp, este astazi una dintre cele mai exclusiviste destinatii din Egipt. Aici, traditiile se intersecteaza cu modernitatea, fascinand calatorul din toata lumea. La fel de populara, Sharm el Sheikh te atrage cu plajele albe din nisip mai fin decat matasea. Cu apele de un albastru safir plin de bogatii subacvatice, fiind un loc ideal pentru pasionatii de scufundari.

 

Hurghada si Sharm el Sheikh

Hurghada si Sharm el Sheikh

 

Oferta Senior Voyage Egipt 

Tarife de la 295 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica, tur de oras Hurghada. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

My title page contents