Elibereaza-te de furie si vindeca durerile articulare! Stiai ca artrita este o boala asociata in conceptia majoritatii cu procesul de imbatranire? Ei bine, nu este tocmai asa. Artrita poate aparea la orice varsta.

 

Artrita implica inflamarea uneia sau mai multor articulatii. Aceasta imbraca peste 100 de forme diferite cu o simptomatologie inca si mai distincta. Indiferent de simptomatologie si de factorii de risc, artrita are un simptom comun – durerea articulara persistenta.

Durerea care persista

Durerea de orice fel are radacini emotionale. Studiile arata faptul ca, factorii emotionali joaca un rol crucial in dezvoltarea artritei reumatoide.

Emotiile asociate artritei sunt de obicei furia neexprimata, resentimentul, agresivitatea, critica de sine sau a celorlalti, lipsa de sustinere si frica. Nu este deloc neobisnuit, ca persoanele care au artrita reumatoida, sa fi suferit o trauma emotionala inaintea varstei de 5 ani. Traumele care au loc la varste foarte fragede pot impiedica dezvoltarea sistemului imunitar si sa lase corpul vulnerabil in fata infectiilor.

Cum te eliberezi de emotiile asociate artritei?

Artrita este un indiciu ca somatizezi anumite emotii dureroase. Iata cum le poti accesa!

  1. Localizeaza-le in corp.

Cartea Vindeca-ti corpul!, scrisa de Louise Hay, este un ghid foarte bun in acest demers. De exemplu, durerea in zona gatului este legata de inabilitatea de a vedea si o alta latura a unei probleme. Durerea localizata in genunchi poate insemna incapatanare si inflexibilitate. O durere a mainii este un semn ca te agati de ceva care nu functioneaza pentru tine. Sau, tot asa, ca esti incapabil sa manuiesti/sa gestionezi ceva anume.

2. Constientizeaza emotiile asociate artritei.

Furia, resentimentul, critica de sine si frica, si vezi de ce evenimente din viata ta se leaga.

3. Identifica ce parte a corpului este afectata.

In mod obisnuit, artrita instalata pe partea stanga este legata de relatii, creativitate sau alte calitati specific feminine sau de femeile din viata ta. Cea manifestata pe partea dreapta este conectata cu latura masculina, cu cariera si finantele sau cu barbatii din viata ta. Daca te doare mana stanga, poate te tii de o relatie care nu merge, generatoare de resentimente. Durerea mainii drepte poate avea ca explicatie frica de a pune mana pe ceva, cum ar fi o slujba.

4. Exprima-ti emotiile si elibereaza-te de ele.

Odata ce ai identificat sensul artritei in cazul tau, elibereaza-te de emotiile asociate cu aceasta.

  • Pune mana pe locul dureros si spune „ Ma doare”. Daca te doare in mai multe locuri, muta mana pe rand si repeta aceeasi fraza;
  • Apoi rosteste „Aleg sa ma eliberez de ….” si numeste emotia sau evenimentul, care ti-au provocat durerea.

Alunga durerea!

Nu uita ca, desi ai trecut printr-un eveniment dureros, tu alegi modul in care il interpretezi si raspunzi. Cand te agati de amintiri dureroase, corpul tau reactioneaza prin intermediul durerii fizice, secretiilor hormonale si altor raspunsuri specifice stresului. Constientizeaza-ti emotiile si apoi elibereaza-te de ele. Imagineaza-ti ca este ca si cum ai duce gunoiul afara in fiecare zi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol inspirat de drnorthrup.com
My title page contents