Fii sanatos! Uite care sunt cele mai tari destinatii balneo

destinatii balneo

Termoterapie. Impachetari cu namol sau parafina. Bai terapeutice cu apa minerala. Aerosoli sau ionizari. Sunt doar cateva dintre tratamentele pe care le poti primi in cadrul unei vacante de tip balnear. Pentru tratarea anumitor afectiuni ale corpului si un spirit revigorat, alege relaxarea. Madalina Isar ne indruma spre cele mai tari destinatii balneo din Europa.

 

Ungaria

Cu o vechime de mai bine de 80 de ani in tratamentele balneare, Budapesta detine cele mai multe izvoare naturale si artificiale din lume. 123 la nr. Ele au temperaturi ale apei care variaza intre 21-78 de grade Celsius. Datorita celor 15 bai termale, Budapesta ramane in topul celor mai cautate orase balneo-climaterice din Europa. Beneficiile izvoarelor termale au fost recunoscute inca din secolul II, de catre romani. Din secolul al XVI lea insa, otomanii au dezvoltat si imbunatatit aceasta cultura a bailor termale.

Care sunt cele mai faine?

Cele mai vzitate sunt Baile Széchenyi. Ele detin cel mai adanc si fierbinte izvor din oras, descoperit in jurul anului 1879. Apele sunt recunoscute pentru ca amelioreaza afectiunile ortopedice, dar si pe cele ale articulatiilor.

Cele mai vechi din oras sunt Baile Rudas, construite in timpul ocupatiei otomanilor (1560). Ele atrag turistii cu arhitectura specifica hammam-ului turcesc. Pe langa baile curative de care te poti bucura aici, ai la indemanasi tratamente in care sunt incluse bauturile cu apa termala.

Datorita concentratiei foarte mare de calciu, magneziu, sodiu, ioni de fluor si hidrogen-carbonat, Baile Dagály sunt printre cele mai vizitate din Budapesta. Izvoarele termale trateaza orice forma de acnee si afectiuni ale tenului. Totodata, lupta contra astmul si imbunatatesc circulatia sangelui.

Cat te costa?

De la 60 euro/persoana/ noapte, cu demipensiune la hotel de 4*, acces gratuit la bazinele cu apa termala, sauna si biosauna, bai in aburi etc. *Tratamente medicale, contra cost. *Pachete la cerere, detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

ungaria

Romania

Romania este cunoscuta in toata lumea pentru izvoarele termale care se gasesc aici. Sunt cunoscute mai bine de 34 de zone balneare in intreaga tara, cu ape bogate in minerale benefice trupului.

Preferatele turistilor raman Baile Felix (jud.Bihor). Primul bazin a fost realizat in jurul anului 1771. Apele termale sunt sulfatate, calcice, oligominerale si sodice. Ele ajuta la afectiuni de tip reumatic precum poliartrita reumatoida, spondiloza cervicala, artroze, dar si a celor de tip neurologic. Tot aici se pot face impachetari cu namol si parafina.

Printre cele mai vechi bai termale din tara se numara Herculane, atestate inca din anul 153 d.Hr. Romanii au ridicat aici primele bai publice cu mozaicuri si sanctuare inchinate zeilor Hercules, Esculap si Hygieia. Acestea au fost renovate abia in anul 1718, cand regiunea a devenit parte a Imperiului Austriac. Astazi, inca mai poti observa aici vechile apeducte, baile cu mozaicuri si statuetele care multumesc zeilor pentru vindecare. Ce afectiuni sunt tratate aici? Cele de tip reumatic, respiratorii sau ginecologice, ale tubului digestiv, cardiovasculare sau cele dermatologice.

Baile Olanesti (Oltenia) numara cele mai multe izvoare minerale din Romania (40). Aici se pot trata afectiuni precum boli de nutritie si metabolism, afectiuni respiratorii si digestive sau intoxicatii cu metale grele. Totodata, in statiune poti face kinetoterapie, hidrokinetoterapie, electroterapie, aerosoli cu apa minerala.

Cat te costa?

De la 150 de lei/persoana/noapte cu mic dejun, la hotel de 3*, acces gratuit la bazine, balneoterapie, hidroterapie, electroterapie, inhalati cu apa termala etc. *Pachete la cerere, detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75 07.

romania

Italia

Cea mai veche statiune termala din Europa, este Abano Terme, cunoscuta inca din antichitate pentru proprietatile curative ale namolului. Acum 2000 de ani, romanii au numit izvoarele din aceasta zon – Aponi Fons (indeparteaza durerea). Apele ating temperaturi maxime de 80 de grade Celsius si sunt bogate in sulf, calciu si magneziu. Boli pe care le trateaza? Bronsite, sinuzite, afectiuni ale pielii precum dermatite, acnee vulgara, eruptii cutanate, inflamatii. Tratamentul cel mai cautat? Baile de namol care vindeca problemele articulatiilor si lupta contra osteoporozei. Statiunea se afla in regiunea Veneto la 15 km de Padova.

In inima Toscanei, se afla al doilea cel mai important centru balnear al Italiei – Terme di Saturnia. Locul este unul de poveste, care potrivit legendelor a aparut dupa ce zeul Saturn a lovit cu fulgerul in pamantul rosiatic. Astfel, au aparut izvoarele termale bogate in sulf. In Evul Mediu, familiile de aristocrati veneau aici pentru beneficiile apei, dar si pentru relaxare. Astazi, statiunea nu este doar o binecuvantare pentru sanatate, insa peisajele izvoarelor terasate iti incanta vazul.

Cat te costa?

De la 155 euro/persoana/noapte, cu mic dejun la hotel de 5*, acces gratuit la bazinele cu apa termala, etc. *Pachete la cerere, detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

italia

Austria

In inima Alpilor, in apropiere de localitatea Längenfeld, se afla unele dintre cele mai cunoscute bai termale din Austria – Aqua Dome. Izvoarele cu ape sulfuroase au fost descoperite in secolul al XVI-lea, iar astazi este unul dintre cele mai moderne centre de terapie din Europa. Cele trei piscine termale au forma de boluri adanci si iti ofera cele mai frumoase peisaje asupra piscurilor montane inzapezite.

In Tirol, se afla un alt important centru balnear – Bad Häring, unde izvoarele minerale sunt benefice pentru tratarea afectiunilor osoase. In acest complex, sunt cautate baile in sulf si acid carbonic, dar si impachetarile cu namol.

Cat te costa?

De la 75 euro/persoana/noapte, cu demipensiune la hotel de 4*, acces gratuit la bazinele cu apa termala. Tratamente contra cost. *Pachete la cerere, detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75 07.

bai-1

 

My title page contents