FLORIN CHILIAN DEVINE PRE@CLASIC ÎN NOIEMBRIE, LA ARCUB

FLORIN CHILIAN DEVINE PRE@CLASIC ÎN NOIEMBRIE, LA ARCUB

Florin Chilian. Un nou stil muzical: hituri pop, doină, tango și manea preclasică. Muzică de cameră în concertul inedit Pre@Clasic al muzicianului Florin Chilian din data de 26 noiembrie, ora 20:00 de la ARCUB. Concertul Pre@Clasic este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și prezintă ultimul album al artistului Florin Chilian, un proiect original care a creat un nou stil muzical și care se bucură de o reacție entuziastă din partea publicului românesc și internațional. Invitat special: Cvartetul Bella Musica*.

 

Lansat în octombrie 2017, albumul Pre@Clasic își propune să aducă muzica de cameră mai aproape de publicul nefamiliarizat cu universul muzicii preclasice, să o facă mai accesibilă și „să elimine distanța dintre Ateneul Român și noile generații, păstrând însă calitatea muzicală,” după cum declară inițiatorul proiectului, Florin Chilian.

FLORIN CHILIAN DEVINE PRE@CLASIC ÎN NOIEMBRIE, LA ARCUB

„Să scoatem așa zisa muzică a elitelor din locațiile elitiste. Niciodată, nimeni, niciunde nu a unit regina muzicii clasice- muzica de cameră cu universul culturii pop. Vreau să pun în valoare frumusețea muzicii preclasice și să o aduc în firescul vieții noastre de zi cu zi. Pre@Clasic ajută tinerii – și nu numai – să treacă așa zisa prăpastie iscată între elita culturală și generația Millennials, dar și cei care nu au avut ocazia să descopere frumusețea muzicii clasice,” a spus Florin Chilian despre cel mai recent album al său Pre@Clasic.

 

Combinând în mod inedit vocea pop cu muzica de cameră, Florin Chilian creează cu Pre@Clasic un nou stil muzical în cheia quartet/quintet, pe care artistul îl intitulează Q concept. O premieră pentru lumea muzicii, Pre@Clasic reorchestrează piese pop în stil preclasic-clasic, dar cu o abordare actualizată, pentru cvartet de coarde (două viori, o violă și un violoncel). De la binecunoscutul hit Zece, până la doină sau tango, albumul a fost creat pentru a reintroduce muzica clasică în secolul 21.

 

„Motivul pentru care am vrut neapărat ca Pre@Clasic să conțină și piese deja cunoscute este tot acela de a ușura accesul publicului la muzica clasică. Legătura emoțională a publicului cu piese îndrăgite precum <<Zece>>, <<Chiar dacă…>>, <<Să nu ucizi!>>, <<Termopane>> și altele poate ajuta mult în acest sens,” a mai declarat muzicianul Florin Chilian.

<<Șaveica de la Sarica Niculițel>>

Pe lângă piesele deja consacrate, albumul conține și piese noi compuse și aranjate de Florin Chilian, printre care și titlul scris în memoria actorului Ștefan Iordache- <<Șaveica de la Sarica Niculițel>>, o manea preclasică compusă pe linia istorică a stilului care se trage din muzica grecească și turcească de la sfârșitul secolului XVIII.

Pre@Clasic

Inspirat de muzica de cameră, pasiunea mai puțin cunoscută a lui Florin Chilian, Pre@Clasic este un proiect la care muzicianul a muncit opt ani alături de compozitorul Ștefan Elefteriu. Albumul Pre@Clasic este organizat în trei CD-uri, fiecare conținând câte opt piese interpretate în formula de cvartet și apoi în formula de cvintet. Albumul este disponibil și pe vinil, împărțit în patru discuri.

Noul produs muzical, care a atras deja atenția muzicienilor europeni, albumul Pre@Clasic este produs în colaborare cu Institutul Cultural Român și va fi promovat prin concerte live în marile capitale ale lumii.

 

*Geanina Meragiu – Vioara I

Mirela Dranga – Vioara II

Claudia Carapancea – Viola

Gabriela Florea – Violoncel

 

 

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

 

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

 

Toamna la ARCUB e aglomerație mare la cultură. Nu rămâne blocat în trafic, ia-ți bilet la spectacolele ARCUB și poți câștiga o bicicletă Pegas la tombola CULTURA TE PUNE ÎN MIȘCARE. Detalii: https://arcub.ro/arcub-lanseaza-cultura-te-pune-miscare/

 

 

My title page contents