Fritatta cu cartofi, dovlecel și bacon

Fritatta cu cartofi, dovlecel și bacon. Deliciile se fac simplu, rapid și ușor. Fritatta este o omletă mai sofisticată pe care o poți servi ori dimineața, ori la prânz ori la cină. Eu prefer să o fac la cuptor într-un vas de yena, cu cât mai puțin ulei. Și….ca să evit mirosul.

INGREDIENTE

 

  • 6 ouă bătute
  • 4-5 cartofi albi medii
  • 250 g bacon
  • 2 cepe verzi
  • O ceapă roșie
  • un ardei roșu
  • Un dovlecel mic ras și scurs de zeamă
  • 200 ml lapte
  • 50 g parmezan
  • sare si piper după gust

 

Fritatta cu cartofi, dovlecel și bacon

Fritatta cu cartofi, dovlecel și bacon

 

 

MOD DE PREPARARE

  • Pasul unu: spală și curăță cartofii.  Taie-i în patru și pune-i la fiert.
  • Spală dovlecelul, rade-l, presară-l cu sare și pune-l la scurs într-o strecurătoare.
  • Apoi, taie mărunt baconul și rumenește-l ușor alături de ardeiul tocat mărunt.
  • Bate ouăle cu laptele și parmezanul
  • Adaugă sare și piper.
  • Scurge cartofii de apă și pisează-i cu o furculiță.
  • Acum amestecă cartofii zdrobiți cu ouăle pisate, cu baconul, ardeiul si ceapa taiată mărunt. Nu uita de dovlecelul ras.
  • Toarnă compoziția într-un vas de yena si dă la cuptorul încălzit la 170 de grade cam 25 de minute.
  • Poftă bună la sănătate!

 

 

 

Sursa foto – Pinterest
My title page contents