Ganduri de schimbare

Zilele acestea, ne bat niste ganduri de schimbare. De innoire. De luat viata in piept. Si nu oricum. Suntem in acel moment al vietii in care ne gandim sa ne mutam la casa. Da, la casa. Motivul? Sa ne apropiem de scoala copiilor. Si atunci, am inceput sa punem in balanta. Sa facem socoteli. Sa vedem plusuri si minusuri.

 

De ce am ajuns la aceasta idee? Sa ne mutam. Mai ales ca locuim intr-un apartament nou, mare si foarte spectaculos. E uimitor si a fost frumos decorat. Zic a fost, pentru ca ne-am mutat acum 7 ani, cand aveam doar un copi, de doi ani. Intre timp, aici au crescut doi copii, iar peretii – desi nu sunt mazgaliti, vorbesc despre evolutia celor doua fete care alearga si tipa zilnic aici.

Dupa cum ziceam, apartamentul e frumos, dar foarte departe de scoala si gradinita unde merg fetele. Ceea ce incepe sa puna probleme. Mult timp de stat in trafic, intarzieri, oboseala, consum nervos.

Anul acesta, ne-am propus sa renovam un pic apartamentul. Sa zugravim, sa schimbam perdele,un covor, o mica piesa de mobilier, o aparatura noua. Sa schimbam. Un punct fierbine? Mobila pentru camera copilului. De fapt, poate, pentru camerele copiilor.

Camere si schimbare

De ce? Pentru ca suntem in dubiu. Daca sa le lasam pe fete sa stea impreuna in aceeasi camera sau sa le facem la fiecare camera ei. Sunt inca mici – 9 si 4 ani, insa deja incep sa isi faca loc certurile pentru spatiu personal. Insa, in mod real, nu aceasta e problema noastra reala.

Sa revenim insa la povestea renovarii. Ce am mai vrea sa schimbam? Vrem un nou set de sifoniere.

Mai eficient create si mai bine organizate. Mai bine incluse in planul casei.  In care sa nu mai existe spatii moarte. Vreau niste sifoniere in care camasile sa poate sta bine pe umeras, dar care sa iaba si niste sertare discrete in partea de jos. Numai bine de utilizat pentru pus iarna la pastrare. Stii ce zic? Locusoare destepte unde sa tii manusi, fulare si sosete de ski.

Tu ce ganduri ai vis a vis de casa ta?

 

My title page contents