Hristos a inviat. Am trait cu toti Invierea Mantuitorului cum am simtit si cum am putut. Invierea este pentru fiecare dintre noi un moment de bucurie si de reintalnire cu cei dragi, un moment de sarbatoare si festin.  De prea multa indestulare alimentara. Dr Cezarina Matei ne ajuta cu un ghid de supravietuire dupa Paste.

Traditia culinara romaneasca pentru masa de Pasti contine alimente delicioase, poate prea savuroase, alimente care care insa ne solicita mult prea tare sistemul digestiv. Care ni-l provoaca si ni-l pun pe jar
M-am gandit sa va recomand cateva „ajutoare ” gemoterapice pentru a trece cu bine peste Paste si pentru a va putea bucura in liniste de zilele de odihna si relaxare. Si pentru ca voi sa ramaneti energici si plini de voie buna.

Cum ajutati vezica biliara?

Ouale, drobul si carnea de miel sunt foarte gustoase, dar solicita foarte mult vezica biliara, stomacul si ficatul.  Si va dati seama ce se poate intampla in organismul celor care au si tinut post. Daca treceti de la alimentatia exclusiv vegetala la cea bogata in proteine si grasimi, atunci sistemul vostru digestiv poate suferi un soc.
Asadar, pentru cei care stiu ca au dureri de stomac si pirozis (arsuri), e bine sa tineti aproape de Extractul din muguri de Smochin de la Plantextrakt. Cum il administrati? Inainte de fiecare masa. Tot la fel – de mare ajutor poate fi Polygemma nr 1 Stomac.

Alegeti Artarul

De asemenea, pentru o mai buna functionare a vezicii biliare – ea este oricum mai „lenesa” –  puteti folosi Polygemma nr 2 Cai biliare inaintea fiecarei mese sau extract din muguri de Artar pentru cei care au calculi biliari. Si indemnul meu nu se opreste aici. Nu zitati ca, dupa fiecare masa, sa va alintati vezica biliara cu Tinctura de Papadie sau de ce nu cu un ceai de papadie, sunatoare, anghinare sau rostopasca>

Alt aliat

Nu uitati ca un aliat in digestia acestor alimente bogate in proteine si grasimi este sucul de lamaie! Totodata, e bine sa aveti in vedere ca, langa friptura de miel trebuie sa fie nelipsita o salata din plante amare si digestive – rucola, papadie, endivia, kale, stropite din belsug cu suc de lamaie si ulei de masline.
Si mai vreau sa va mai fac o recomandare: pentru fiecare pahar de vin baut trebuie sa bem 2 pahare de apa.
Sarbatori cu pace!
My title page contents