Clatite. Pentru ca diminetile de vara care beneficiaza la micul dejun de o clatita delicioasa sunt mai faine si mai aromate. Iar Alina Stan de la Arome de poveste garanteaza. Azi, ea ne cadoriseste cu o reteta de clatite. Si nu orice fel. Clatite cu hrisca si sirop de artar.

 

 

INGREDIENTE CLATITE CU HRISCA SI SIROP DE ARTAR:

Cele de mai jos va ajung cam pentru 10 clatite.

  • 100 gr faina hrisca

  • 50 gr faina ovaz

  • un varf de cutit de sare

  • 1/2 lingurita praf de copt

  • 1 lingurita scortisoara

  • 2 linguri ulei cocos

  • 2 linguri zahar brut sau 2 linguri melasa

  • 250 ml lapte soia bio

  • 2 linguri ulei cocos pentru tigaie

  • banane, afine si zmeura pentru umplere

  • sirop artar sau alt indulcitor preferat

Bunatati de dimineata: Clatite. Clatite cu hrisca si sirop de artar

MOD DE PREPARARE CLATITE CU HRISCA SI SIROP DE ARTAR

 

  1. Pune intr-un castron faina de hrisca si faina de ovaz, sarea, prafulul de copt, scortisoara, uleiul de cocos, zaharul/melasa.
  2. Ulterior toarna laptele vegetal – treptat – si amesteca mereu ca sa incorporezi lichidul.
  3. Odata compozitia obtinuta, procedeaza astfel
  4. Pune la incalzit tigaia unsa cu ulei de cocos.
  5. Ia doua linguri din compozitie, intinde si lasa la copt un minut pentru fiecare parte – la foc mediu.
  6. Le poti servi cu sirop de artar, banane feliate, afine si zmeura.

Pofta buna la sanatate!

 

Reteta o poti vedea si AICI.https://aromedepoveste.ro/clatite-cu-hrisca-si-sirop-de-artar/

Arome de poveste-sigla

My title page contents