Înghețată de zmeură, un dulce de nerefuzat

Înghețată de zmeură

Înghețată? Hmmm, ce bună e! De zmeură? Și mai bună!

 

Știai că…

  • zmeura conține mai multă vitamina C decât portocalele? Nu te-ai fi gândit, nu-i așa?
  • Zmeura îmbunătățește culoarea și starea pielii, fiind recomandată, în mod special, femeilor. Semințele de zmeură conțin 22% grăsimi. De aceea, acestea sunt adeseori folosite, împreună cu frunzele și fructele proaspete de zmeură, în produsele cosmetice.

Preparare: 20 de minute

Congelare: 5 ore

Dificultate: ușor

Ai nevoie pentru înghețată de zmeură:

1 kg zmeură proaspătă sau congelată (când nu e sezonul ei)

300 g zahăr

500 ml frișcă lichidă

Pregătești înghețata de zmeură așa:

  1. Zmeura, curățată sau decongelată, după caz, o treci printr-o sită, pentru a îndepărta sâmburii. Apoi amesteci piureul obținut cu zahărul, până când acesta se dizolvă complet.
  2. În compoziția obținută, adaugi ușor frișca lichidă, după care dai la congelator pentru 5 ore. Amesteci din când în când ca să înghețe uniform și să nu facă ace de gheață. Decorezi înghețata cu mentă, care îi va spori gustul special. Găsești altă rețetă de înghețată aici!

 

My title page contents