Îngrijirea copiilor iarna: sfaturi de sezon pentru un stil de viața sănătos

îngrijirea copiilor iarna

Îngrijirea copiilor iarna poate fi o provocare! Răceala, căzăturile pe gheață sau frigul de afară pot fi doar câteva dintre provocări. 

În sezonul rece se întâmplă să nu știi cum să îți mai îmbraci copilul, fie e prea frig afară, fie e prea cald. Cei mici petrec mult timp afară și transpiră, iar riscul unei răceli crește. Tocmai de aceea, noi ți-am pregătit câteva sfaturi, de care poți ține cont în îngrijirea copiilor iarna.

Sfaturi pentru îngrijirea copiilor iarna în mod general!

  1. Copiii nu ar trebui să se joace singuri afară! În sezonul rece, copiii cu vârste sub 8 ani nu ar trebui să stea nesupravegheați afară. Împarte-ți programul cu cel al soțului tău, sau vorbește cu prieteni ori rude să meargă cu ei în parc. Cei mici riscă să se accidenteze mai ușor în sezonul rece. fiind energici și neatenți, copiii cad mai ușor pe gheață, se lovesc la patinuar sau la săniuș.
  2. Fii atentă la temperatura de afara! Când observi că temperatura din termometre exte mai mică sau în jur de -27 de grade, iar vântul este puternic, specialiștii recomandă să ții copilul în casă. La o astfel de temperatură, pielea sensibilă a copiilor poate îngheța.
  3. Nu lăsa copiii singuri afară dacă este furtună! În cazul ninsorilor abundente și al furtunilor cel mai bine este să ții copiii în casă. Încercați câteva jocuri amuzante, pentru toată familia, sau un film!
  4. Verifică des starea copilului tău! Dacă se joacă afară, copii ar trebui să mai ia câteva pauze, în care să vină în casă pentru o ciocolată caldă. Hidratează-i intens pielea și mai ales palemel și fața.

Sfaturi pentru îngrijirea copiilor iarna, cum îi îmbraci?

Dacă mâinile și picioarele copilului sunt calde, atunci el este îmbrăcat corespunzător. Când sunt îmbrăcați prea gros, aceștia vor transpira, iar dacă ies imediat după afară, vei risca să răcească mai repede!

8 Sfaturi care te vor ajuta să îl îmbraci adecvat pentru orice temperatură:

  • Îmbracă-l pe cel mic cu haine pe care le poți da ușor jos. Astfel vei reuși să adaptezi ținuta pentru orice moment.
  • Sugarii care sunt trași în sanie au nevoie de haine mai groase. Ei nu se mișcă precum ceilalți, iar corpul lor nu se încălzește singur.
  • Cei mici trebuie să poarte mereu o căciulă! În principiu, cea mai mare parte a căldurii, se elimină prin zona capului. O căciulă sau o pălărie, îi va proteja urechile și capul de frig, dar va împiedica și căldura să se elimine din organism.
  • Nu uita niciodată de mânuși!
  • Încălțămintea copiilor trebuie să fie impermeabilă și îmblănită. Astfel copiilor nu le vor degera picioarele și nici nu se vor uda.
  • Îndepărtează hainele ude imediat după ce copiii s-au jucat sau au venit de afară. Indiferent ca vorbim despre șosetele ude de la zăpadă sau despre tricoul transpirat, hainele ude trebuiesc înlocuite!

Articole asemanatoare:

My title page contents