Jeleuri de capsuni

Jeleuri de capsuni. Asta avem azi pe tapet. Sunt savuroase, racoroase, de sezon si sanatoase ( daca le faci cu agar agar). Iubite atat de parinti, cat si de copii. Sa ploua cu jeleuri!

 

INGREDIENTE

  • 700 g capsuni/ zmeura
  • 150 g zahar/ Xylitol
  • Gelatina – 7 grame sau ca sa fie mai sanatos inlocuiesti cu agar agar
  • Agar Agar – 2 linguri
  • Sucul unei jumatati de portocala
  • Zahar/ Xylitol/Bombonele pentru ornat ( topping)

 

Jeleuri de capsuni

Jeleuri de capsuni

 

MOD DE PREPARARE

  • Spala bine fructele.
  • Curata-le de coditie si taie-le cat mai mici – daca folosesti capsuni, daca ai optat pentru zemura, las-o ca atare.
  • Pune fructele la fiert impreuna cu zeama de la portocala si cu zaharul/ xylitolul.
  • Fierbe amestecul la foc mic timp de 35-40 de minute si nu uita sa amesteci.
  • Daca ti se pare ca mai exista bucati mari de fructe, nu ezita sa le pasezi cu un tel sau cu o furculita.
  • Separat, ocupa-te de gelatina sau de agar agar.
  • Daca folosesti gelatina, hidrateaza foile cam 5 minute, apoi elimina apa si pune-le peste mixul de fructe ( luat de pe foc, dar cald).
  • Daca utilizezi agar agar, atunci pune cele 2 linguri in 30-40 ml de apa si fierbe bine amestecul.
  • Apoi toarna peste fructe si omogenizeaza.
  • Pune compozitia intr-o tavita de gheata sau in alte forme ( captusite cu folie alimentara de plastic) si lasa la frigider cateva ore bune.
  • Ulterior, scoate-le din forme si lasa-le sa mai stea la frigider cam o zi.
    Pasul urmator? Ornarea.

Pofta buna!

 

 

Sursa foto – Pinterest

 

My title page contents