Joaca

Ce am invatat din joaca? Joaca-te. Asaza-te pe covor alaturi de copiii tai si pune-te la mintea lor. Reconecteaza-te cu ei. Stai acolo. Prosteste-te. Tipa. Fii unul de-al lor. E asa de frumos sa redescoperi jocul. Sa reinveti sa te joci. Frumos. In Tihna. Terapeutic. Pentru tine si pentru copiii tai. Uite ce am invatat din joaca.

Crede-ne pe cuvant, conteaza mai mult decat crezi!

Cei care sustin importanta jocului sunt psihologi si oameni de renume. Unul dintre ei este Larry Cohen….si mai apoi discipola lui, Otilia Mantelers.

Am descoperit-o si am redescoperit-o ( in alta ipostaza) pe Otilia Mantelers (http://otilia-mantelers.urbankid.ro/), in calitate de terapeut, de partener de invatare, de specialist in copilarie si joc.

Ce am invatat din joaca?

Si ii multumesc pentru ca ne-a aratat puterea vindecatoare a jocului si a emotiilor.

Otilia sustine cu tarie sa ne jucam cu copiii. Pentru ca jocul este frumos si folositor. Jocul ii ajuta sa se descarce de emotiile negative. Otilia crede ca  Playful Parenting este un fel frumos de a interactiona cu copilul prin joc. De a intra in lumea copilului in conditiile puse de el

Ce am invatat din joaca? Joaca spala emotiile

Joaca inteleapta pe care o inveti de la Oltilia aduce cu sine fericire, insa totodata si o complexitate nebanuita. Ea proceseaza emotii precum agresivitate, frustrare, tristete.

Stii ce de? Pentru ca in joc, copilul isi vede emotiile mai calm si mai obiectiv si reuseste sa le pozitioneze mai bine in inima si in capul lui.

Ce am invatat din joaca? Otilia se joaca

Otilia e eleva lui Larry Cohen, autorul cartii Playful Parenting (http://www.playfulparenting.com/). Si a inteles la fel ca si mine ca jocul ne poate salva atat copiii, cat si relatiile. Minunile apar atunci cand ne jucam dupa bunul plac al copiilor. Asa cum vor ei.

Nu ezitati sa o cautati pe Otlia. E buna, normala, deschisa!

My title page contents