„Mami, vreau mai multa atentie!”

Trebuie sa recunoastem, indiferent daca ne place sau nu! Uneori nu ai suficient timp ca sa te joci, ca sa vorbesti si ca sa ii acorzi atentie copilului tau. Insa, cea mai importanta intrebare este  cum trebuie sa reactionezi atunci cand copilul tau iti spune de la obraz: „Mami, vreau mai multa atentie!”

Copiii fac prostii zilnic, insa uneori, prin aceste actiuni, cei mici incearca sa iti transmita un mesaj: nevoia de atentie. Handinhandparenting.org iti ofera cateva sfaturi, care te vor ajuta sa ii acorzi mai multa atentie copilului tau:

Cum iti dai seama ca are nevoie de atentia ta?

Cand cei mici au nevoie de atentie, vor gasi tot felul de moduri in care sa o ceara. Handinhandparenting.org iti propune urmatorul exemplu: sste dimineata. Tocmai v-ati intors dintr-o vacanta lunga. Acolo, copilul s-a confruntat cu stresul schimbarii casei si a mediului, cu un alt fus orar si cu lipsa de atentie a parintilor. Tu ai facut curatenie in casa si nu mai ai prea mult timp pana cand vin musafirii. Din pacate, copilul tau de numai doi ani a avut grija sa strice tot ce ai aranjat, cat timp nu erai atenta. Din senin toate lucrurile sunt ratacite prin casa. Acum, dupa ce ca aveai foarte putin timp pentru a pregati un desert si cateva surprize, o iei de la capat. Ai nevoie de timp ca sa pui la punct ceea ce a deranjat pustiul tau. Nu poti face altceva decat sa speri ca musafirii tai vor intelege ce inseamna sa ai un copil.

De ce face asa?

Acest timp de comportament, conform Handinhandparenting.org, este nici mai mult nici mai putin decat primul semn al lipsei de atentie. Copilul tau isi doreste sa te jocui cu el, sa mergeti impreuna undeva, sau sa faci o activitate relaxanta. El nu vrea decat sa remarci ca si el este parte din viata ta.

Mai mult decat atat, potrivit handinhandparenting.org, comportamentul celui mic se va agrada daca tu il vei ignora si va repeta actiunile prin care isi cere atentie zilnic.

„Mami, vreau mai multa atentie!”

Potrivit Handinhandparenting.org, nevoia de atentie este una biologica, la fel ca nevoia de apa sau de hrana, iar cei mici nu cer decat atentia de care au nevoie!

Cum reactionezi?

In astfel de cazuri, potrivit Handinhandparenting.org este recomandat sa iti pastrezi calmul. Joaca-te cu copilul tau si acorda-i atentia de care are nevoie. Spre exemplu, il poti ruga sa te ajute sa pui masa, sa faci curat, sa sortezi rufele, sau sa se bucure cu tine la orice alta treaba casnica.

 

Adaptare handinhandparenting.org

My title page contents